Geçtiğimiz gün meclis toplantısında söz alan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, EYT, Taşeronda Kalanlar, Çırak ve Stajyerler, Kadınların Doğum Borçlanması konularının gündeme gelmesini isterkenaynı zamanda “Geçici ve mevsimlik işçilere kadro verilmeli, Eğitimde, Sağlıkta, Tarım Bakanlığında, diğer kamu kurum ve kuruluşlarından kadro beklentileri olanların beklentileri karşılanmalıdır” şeklinde yaptığı açıklamada taşeronda kalan işçilerin de sorunlarını gündeme getirmiş oldu.

Sözlerin Tutulmasını İstedi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer hükümet tarafından taşeronda kalanlara da kadro gelmesini gündeme getirirken “Çırak ve stajyerlerin işe başladıkları gün yaşlılık sigortası başlangıcı sayılmalıdır. Kadınlarımız için, Sosyal Güvenlik Kurumu öncesi süreç, doğum, borçlanma talepleri karşılanmalıdır. Üniversiteli işçilerin statü değişikliği yapılmalıdır. Geçici mevsimlik işçilere kadro verilmelidir. Eğitimde, Sağlıkta, Tarım Bakanlıklarında atama beklentileri olanların beklentileri karşılanmalıdır. Engellilerin talepleri çözüme ulaşmalı, atamaları yapılmalıdır. Öğrenci affı bir an önce çıkarılmalıdır” açıklamasında bulundu.

Albayrak’a Tepkide Bulundu

Geçtiğimiz günlerde Berat Albayrak tarafından yapılan EYT gündemde değil açıklaması sonrasında Gürer yaptığı grup konuşmasında “Faize verilen, israfa harcananların yanında, kayıt dışının varlığına rağmen EYT'lileri maliyet görmek, onlardan alınan primi yok göstermek ve haksız suçlamalar üretmek yakışık almamaktadır. EYT hakkını istemektedir ve hakları bir an önce verilmelidir” ifadeleri ile bakan Albayrak’ın açıklamasına tepki gösterdi. Mecliste gündeme gelen konular hakkında birçok vatandaşı çözüm talebinin de yerine getirilmesi istendi.