Maskesi dışarı çıkma cezası ne kadar Türkiye genelinde 6 ilde daha maske zorunluluğu getirildi!

Corana virusün yayılmasının önüne geçilmesi amacıyla bazı illerde maske zorunluluğu getiriliyor. İl Hıfzıssıhha kurulları tarafından alınan kararlar doğrultusunda; gerek tüm il genelinde gerekse yoğun olarak kullanılan cadde ve sokaklarda maskesiz bulunulamayacak. 22 Mayıs 2020 Cuma günü itibaren bazı illerde maske zorunluluğu getirildi Bu iller şu şekilde;

Bursa valiliği'nden yapılan açıklamada tebliğ kapsamında yoğun olan Cadde alanlarda vatandaşların, iş sahibi ile çalışanların maske takma zorunluluğu başlatıldı. Zonguldak valiliği'nden yapılan açıklamaya göre umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nde alınan kararlar neticesinde 22 Mayıs tarihinden itibaren tüm her yerde maskesiz dolaşmak yasak olacak. 6 Nisan tarihinde başlatılan ilçeler arası geçiş denetimlerinin ne zaman sonlandırılacak açıklandı geçişlerdeki denetimler 27 Mayıs gecesi 00:00 da bitecek.

MASKE CEZASI NE KADAR?

Maskesiz dışarıya çıkmanın cezası ne kadar? Kabahatler kanuna göre verilen idari Para cezasının miktar 392 tl olarak açıklandı. İl ilçe umumi Hıfzıssıhha Meclisi kurulları tarafından alınan kararlar uymak zorunlu bulunuyor. Bu karara uymayanlara güvenlik güçleri tarafından idari para cezasına çarptırıldı. Uymamakta ısrar edenlere ise Adli yaptırımlar uygulanıyor. Türk Ceza Kanuna göre hakkında adli işlem başlatılabiliyor.

HANGİ İLLERDE MASKE ZORUNLULUÜU GETİRLDİ!

Hangi illerde maskesiz dışarıya çıkmak yasaklandı? Bursa, Adıyaman, Kastamonu, Şanlıurfa, Afyonkarahisar, Rize, Muğla, Bartın, Uşak, Aydın, Karabük, Balıkesir, Isparta, Sakarya, Birgül Kayseri, Kırıkkale, Tunceli Birgül Kocaeli, Burdur, Kahramanmaraş, Konya, Gaziantep, Gümüşhane, Mardin,  Bursa, Zonguldak, İzmir  illerin de dışarıya maskesi çıkmak yasak.

22 Mayıs 2020 Karantina Başlatılan il, İlçe Mahalle Köyler!