22 Mayıs 2020 Cuma günü itibaren Karantina alınan yerleşim yerleri belli oldu.

Dünya genelinde pandemi olarak ilan eden koronavirüsün Türkiye genelindeki kotonavirüs tedbirleri her alanda devam ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında yapılan çalışma neticesinde normalleşme takvimi açıklanmıştır.  Normalleşme takvimine göre bazı işletmelerin faaliyetlerini yeniden başlamalarına karar verildi. Bunlardan bir kısmı Berberler alışveriş merkezleri oldu. Bu bağlamda faaliyetlerine yeniden baştan işletmelere yönelik işletmelerde çalışanlara koronavirüs testleri yapılıyor. Filyasyon ekipleri bu dönemde virüsün kontrol altına alınmasında çok önemli bir görev üstlendi. Ekipler tarafından yapılan çalışmalarda ayrıca enfekte olan hastanın bulundu adreslerde karantina uygulama kararları Hıfzıssıhha kurulları tarafından veriliyor.

BUGÜN KARANTİNA BAŞLATILAN İL, İLÇE MAHALLELER!

22 Mayıs itibarıyla hangi illerde karantine başlatıldı? Şanlıurfa'da 4 bina Karantina altına alındı Şanlıurfa Valiliği yaptığı açıklamaya göre Karaköprü ilçesi Siverek ilçesi Haliliye ilçesindeki vatandaşların test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine ikamet ettikleri 4 bina karantinada. Ayrıca Şanlıurfa Siverek ilçesinde iki binada Halil'e ilçesinde Karaköprü ilçesindeki birer mahallede karantina başladı Siverek'te daha önce başlanan bir kısım karantinada sona erdiği açıklandı.

Ramazan Bayramı sonrasında tatil hazırlıklara başlayan Antalya'dan yeni gelişmeler. Antalya bağlı Serik ilçesinde 3 ev karantinaya alındı. Kaymakam Mehmet Kurtoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre Merkez mahallede testte pozitif çıkan 12 kişinin durumu değerlendirmesi sonucunda ikametgâhlarında karantina başlatılmasına karar verildi. Ayrıca Antalya Serik Devlet Hastanesinde de pozitif vakaların tedavilerine başlandı.

Hakkari'den de yeni vaka ve karantina haberleri gelmeye devam ediyor. Şemdinli Kaymakamı da yapılan bir açıklamaya göre ilçeye bağlı Beşevler Mahallesi'nde tütünü köyünde genüz bitiş tarihi belli olmayan bir Karantina başladı. Gaziantep valisi yaptığı açıklamada ile bağlı Şehitkamil ilçesinde Atalar Mahallesi'nde ikinci bir emre kadar sokağa çıkmak yasaklandı. Atalar Mahallesi giriş ve çıkışlarında kontör başladı ikinci bir emre kadar kontrole devam edecek. Kastamonu iline bağlı Yolkonak köyü Kımız Mahallesi Güvenlik güçlerince ve sağlık ekipleri tarafından kontrol altına alınarak giriş çıkışlara izin verilmeyecek İkinci bir emre kadar karantina devam edecek.

Çin'in kuzeydoğusunda 2 dalga haberi geldi. Detaylar için tıklayın