Ülkemizde bilindiği üzere çok sayıda kişi Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde mahkumiyet sürecine devam etmektedir. Uzun süredir mahkumlara af çıkmaması ve ceza evlerinde artık kalacak yerlerin dahi kalmaması sebebi ile yakın zamanda mahkumlara af çıkarılması ön görülmektedir. Ancak bir süredir mahkumlara af konusu Türkiye Büyük Millet Meclisinde konuşulmaya başlanmadı. Buna göre Milliyetçi Hareket Partisi MHP tarafından müjdeli bir haber verildi. Mahkumlara ceza indirimi verilebilir.

5 Yıl Ceza İndirimi

Milliyetçi Hareket Partisi tarafından atılan adım ile mahkumlara ceza indirimi verilmesi talep edildi. Tabi tüm suçlulara 5 yıllık ceza indirimi verilmeyecek. Belirlenmiş olan suçları işlemiş kişilere ceza indirimi yapılacak olup bu ceza indirimi süresinin 5 yıl civarında olması ön görülmektedir. Suçludan suçluya kimine 3 yıl, kimine 4 yıl, kimine 5 yıl mı verilir yoksa belirlenmiş suçlar halinde olan herkese 5 yıl ceza indirimi mi yapılır bilinmemektedir.

19 Mayıs 2018 Müjdesi

Mahkumları ilgilendiren en önemli konulardan bir tanesi şüphesiz ki 19 Mayıs 2018 durumudur. Öyle ki mahkumlara ceza indirimi verilirse 19 Mayıs 2018'den önce işlenmiş suçların kapsaması bekleniyordu ancak MHP tarafından atılan adım ile bu tarihin daha yeni bir tarih olması istenmektedir. Tabi ne kadar yeni olur, tüm suçlular geçerli olunur mu bilinmiyor ancak 19 Mayıs 2018 tarihi değilde daha yakın bir tarihin belirlenmesi ve o tarihten itibaren işlenen suçlulara ceza indirimi verilmesi talep edilmektedir.