İstanbul Üniversitesi İstatistik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünden Doç. Dr. Haluk Zülfikar canlı yayında Habertürk televizyonlarına katılarak bazı açıklamalar yaptı. Açıklamalarında istatistiki olarak Koronavirüs'ün şehirlerdeki risk oranlarını paylaşan Zülfikar, en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de cevap verdi. Buna göre Hangi illerde Koronavirüs riski var. 81 il genelinde Koronavirüs riskinin en çok olduğu iller hangileri?

KORONA'DA EN RİSKLİ 8 İL;

Prof. Dr. Haluk Zülfikar açıklamasında gazetecilerin sorularına da cevap vererek, riskli olan şehir sıralamasını şu şekilde paylaştı. Birinci sırada İstanbul, 2. sırada İzmir ve 3. sırada Ankara iller bulunuyor. 4. sırada Kocaeli 5. sıra Bursa ve 6. sırada ise Antalya'da Covıd-19 riski bulunuyor. Sıralamada 7. Sırada Adana ili şaşırtırken geçtiğimiz günlerde Bilim Kurulu Üyesi tarafından açıklamayı paylaşmıştık. Yaz aylarında riskin azalması beklenen illerden bir tanesi olarak adana ili işaret edilmişti. Samsun ili de sıralamada 8. sırada yer alıyor.

KORANAVİRÜS RİSK SIRALAMASINDA ŞAŞIRTAN İLLER!

Bazı iller bulundukları konumları ve ticari faaliyetleri nedeniyle risk oluşturduğu ifade edildi. Bu illerden Hatay; son zamanlardaki nüfus artışından dolayı risk altında bulunduğu açıklandı. Tekirdağ ilinde ise ticari faaliyetlerin sürdürüldüğünden özellikle komşu ülkelerden ticari faaliyetlerin arttığı bu ilde riskin arttırdığı görüşünde. Batman ili de Zülfikar’ın  açıkladığı iller arasında yer alıyor. Diğer yandan 30 Mart 2020 tarihi itibari ile pek çok ilde karantina uygulamaları başlatıldı. Bu illerin listesine ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayın.

İLGİLİ HABER: 30 Mart Tarihi İtibari ile Karantina Uygulanan İlçe, Köy ve Mahalle Şehir!