Başkan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Koronavirüs ile mücadele kapsamında 7 maddelik ek önlem açıkladı. İllerde pandemi kurulları kuruldu ve Başkanlığını Valilerin yaptığı pandemi kurulları ile İl ve ilçelerde bulunan Hıfzıssıhha meclisleri tarafından bazı illerde ilçelerde köy mahalle gibi yerlerde karantina uygulama kararları edilmeye başlandı.

30 MART TARİHİNDE KARANTİNA UYGLANAN İL, İLÇE KÖY MAHALLE;

Hıfzıssıhha Meclisi kararına göre hangi illerde şehirlerde belediye köy ve mahallede karantina olduğu merak edile konular arasında yer alıyor. Son açıklamalara göre o iller şu şekilde;

Rize merkez Kendirli belediyesinde yine Rize’de bulunan Esentepe, Selimiye, Beştepe, Maltepe köylerinde karantina uygulandı.

Malatya ilinde ise Arapgir ilçesi ile Darendere ilçesinde Ilıca mahallesi, Arapgir ilçesinde ise Eğnir mahallesi olmak üzere 2 mahallede 29 Mart tarihi itibari ile koronavirüs için tedbiri alındı.

Tunceli ilinde ise Mlazgir ilçesi Geçitören köyünde iki vatandaşın tedavi devlet hastanesinde devam ederken köy karantina altına alındı. Yozgat ilinde ise Çekerek ve Derbent ilçelerinden Yukarıkarahacılı köyünde girş ve çıkışlar yasaklandı.

Van ilinde ise İran ile sınırda bulunan bazı köylerde ve ilçelerde karantina uygulanıyor. Çaldıran ilçesinde Hanköy, Başkale ilçesi Esenyamaç, Çatak ilçesinde Alacayer mahallelerindeki Tellikaya, çemik mezrası, Başkale’nin Belliyurt mahalles, Başkale’nin ise Ilıcak mahallesi, Çanakkele ilinde Çan ilçesi Maltepe köyünde, 14 gün süre ile karantina uygulanacak. Giresun ilinde Çamoluk ilçesi Karadikmen köyünde,

Sivas ilinde ise Akıncılar ilçesine bağlı bir köy, Suşehri ilçesine bağlı 2 olmak üzere Kuyuluhisar ilçesinde 2 köy karantinada olduğu açıklandı.

Kütahya ilinde Simav ilçesi Yeşildere köyü dün açıklanan uygulamaya göre karantina başlatıldı. Çankırı ilinde ise Çerkeş ilçesi Aliözü köyünde, Artvin ilinin Boçrka ilçesi Camili köyünde karantina uygulanacak.