Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan kamu kurumları ve belediyeler için aralıklarla itfaiye eri alımları yapılmaktadır. Alımlar ilan olarak hazırlanarak Devlet Personel Başkanlığı üzerinden kamuoyuna duyurularak açıktan atama yöntemi, İŞKUR aracılığı ile geçici ya da kadrolu memur alımı yöntemi ya da ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılan merkezi yerleştirme ataması yöntemiyle gerçekleştirilmektedir.

Kamu kurumlarının itfaiye eri alımlarında bazı şartlar aranmakta olup adayların bilindiği üzere bu şartlara uyum sağlaması gerekmektedir. Buna göre yeni yapılan duyuru da itfaiye eri alımı başvuru şartlarında değişiklik yapıldı. Peki yeni aranacak şartlar nedir, itfaiye eri alımında detaylar ne oldu?

DEĞİŞEN BAŞVURU ŞARTLARI

İtfaiye eri alımında başvuru şartları değiştirildi. Peki değiştirilen yönetmeliğe göre bundan sonra neler olacak, adaylardan hangi şartlar aranacak.

Bundan önce ki alımlarda yaş şartı esnetildi artık adayların 30 yaşını doldurmamış olması gerekecek. Yine yaş şartının esnetilmesiyle birlikte boy ve kilo oranında değişiklik yapılacak mı merak edildi ancak onda her hangi bir değişiklik yapılmadı. Erkek adayların 167 ve kadın adayların 160 cm boya sahip olmaları gerektiği gibi fiziklerin de kilo olarak sorunu olmaması gerekmektedir. Yine kapalı alan korkusu, gerekli belgelere sahip olmak, istendiğinde sürücü ehliyetine sahip olmak şartları aranabilecektir.

ZABITA MEMURU ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI DEĞİŞTİRİLDİ

Editör: TE Bilisim