Ülkemizde faaliyet göstermekte olan belediye başkanlıkları açık pozisyonları için çok sayıda zabıta memuru alımı gerçekleştirmektedir. Zabıta memuru alımları ihtiyaca göre yapılmakta olan genel olarak alımların çok büyük bir bölümü Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinde yer almakta olan Aday İşlemleri Sistemi (AİS) aracılığı ile düzenlenen merkezi yerleştirme atamasında yapılmaktadır.

Adaylar zabıta memuru kadrosuna yerleşebilmek için yine ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına girmekte ve bu sınavdan aldıkları puanlar ile müracaatlarını gerçekleştirmektedir. Zabıta memuru alımları çok fazla rağbet gördüğü için genel olarak ortaöğretim ve lisans düzeyinde 90 civarı puan ve ön lisans düzeyinde ise 80 civarı puan ile kapatmaktadır. (Ön lisans da bölüm şartı aranmaktadır.) Buna göre zabıta alımı yönetmeliğinde değişiklik yapıldı ve başvuru şartları değiştirildi peki detaylar nedir.

DEĞİŞEN ARANAN ŞARTLAR

Zabıta alımına ilişkin yeni bir yönetmelik duyuruldu ve başvuru şartlarının değiştirildiği belirtildi. Peki zabıta memuru alımı aranacak şartlar nedir.

Bundan önce ki alımlar da zabıta memuru olmak için 25 yaşını adayın doldurmamış olması gerekmekteydi ancak bundan sonra adayın 30 yaşını doldurmamış olması gerekecek. Yani yaşı büyük adaylara büyük avantaj sağlandı.

Erkeklerde aranan 167 cm, kadınlarda aranan 160 cm boy ve bazı niteliklere ya da ehliyete sahip olmak gibi özel şartların istendiği takdirde aranabileceği de duyurulmuştur.

İTFAİYE ERİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI DEĞİŞTİRİLDİ

Editör: TE Bilisim