İçişleri Bakanlığı 81 il geneline son dakika bir genelge gönderdi.6 Haziran ile 7 Haziran Cumartesi Pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması kararı verildi. Bilindiği gibi dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen koronavirüsün Türkiye genelindeki yayış hızının azaltılmasına yönelik olarak hafta sonları büyükşehirlerde uygulanan sokağa çıkmasının bu hafta sonu da devam etmesi yönünde bir karar alındı. Ramazan ayının ilk günlerinde uygulanan hafta sonu kutlamalarında ilk olarak 30 Büyükşehir ile Zonguldak ilinde uygulanmaya başlanmıştı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN GENELGE;

Sağlık Bakanlığı'nın Belirlemiş olduğu kriterlere göre vaka sayısı, vakaların yayılma oranı, gibi kriterler baz alınarak büyükşehirlerde giriş ve çıkış yasakları seyahat kısıtlaması gerek hafta sonları sokağa çıkmak istemesi gibi uygulamaların verilmesine kararlaştırılıyor. Sağlık Bakanlığı bilim kurulu toplantılarında alınan kararlar neticesinde İçişleri Bakanlığı tarafından 15 ildeki sokağa çıkmak yasağı 6 Haziran Gecesi 00:00'dan başlayarak, 7 Haziran gecesi 23.59 a kadar kısıtlama kararı verildi. Bu bağlamda 5 Haziran Cuma günü marketlerin çalışma saatlerini bir değişik oldu. Bugün markerler akşamüzeri 23:00'a kadar faaliyetlerine devam edebilecekler. Kısıtlamanın ilk günü olan cumartesi günü marketlerin çalışma saatleri öğleden önce 10:00’dan öğleden sonra 17:00 a kadar açık kalacak. Ayrıca cumartesi günü manavlar, bakkallar, marketler, kasaplar ve kuruyemişçilerde faaliyetlerini devam edebilecekler. 65 yaş üstü ile 18 yaş altı vatandaş haricindeki diğer kişiler zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması üzerine adreslerine en yakın olan marketlerden alışveriş yaparak açık olan bu işletmeler evlere paket servisi yapabilecek.

HANGİ İLLERDE UYGULANACAK?

Hangi şehirlerde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak? Zonguldak, Van, Sakarya, Konya, Samsun, Manisa, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir ve Balıkesir İllerinde kısıtlamalar uygulanacak.