Ülke genelindeki Koronavirüs’ün yayılımın önüne geçilmesi için pek çok giyim mağazası mağazalarını kapattı. Alınan tavsiye kararlarına uyan AVM yönetimleri pek çok ilde kapatma kararları aldılar. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 22 Nisan verilerini açıklarken ilk kez covıd-19’u kontrol altına aldık açıklaması herkesi rahatlattı. Normalleşme sürecine dair bazı açıklamalar da gelmeye başladı. Buna göre en çok merak edilen yerlerden bir tanesi kuaför ve berberler ne zaman açılacak? AVM’ler ne zaman açılacak?

HAZIRLIKLA BAŞLADI!

Alışveriş merkezlerin açılması ile ilgili önemli gelişme! Türkiye genelinde 436 AVM 8 ile 15 Mayıs haftasında işyerlerin açılması için hazırlıklar yapıldığı ifade edildi. Alışveriş merkezleri ve yatırımcıları derneği Başkanı Hüseyin Alaş tarafından yapılan açıklamada hayatın normale yavaş yavaş dönmesi için kontrollü olarak 8 Mayıs ile 15 haftası için hazırlık yaptıklarını ifade ettiler.

ALINACAK ÖNLEMLER;

AVM’lerin açılmasının arından girişlerde maske dağıtılacak. Hijyen kurallarına çok sıkı bir şekilde uyulacak. Mesafe kuralına riayet edilecek. Ciddi kontroller ile şartlara uyulacak bir şekilde kademeli olarak açmayı planladıklarını ifade ettiler. Alınacak olan önlemlerle önce küçük illerdeki alışveriş merkezlerinin açılması daha sonra da koronavirüs riskini az olduğu illere göre açılacak avmlerin listesi beli oldu.

15 MAYISTA AÇILACAK AVM’LER

BMD Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada 15 Mayıs tarihi için açılmayı planlanan AVM’lerin listesini şu şekilde açıkladı. ANKAMall, Espark, Park Afyon, TerraCity,  Ece Group AVM'leri olduğu öğrenildi. Gülaylar Group bünyesinde City's Nişantaşı, Meydan, Kozyatağı Carrefour AVM markaları var. Multi bünyesinde Forum İstanbul, Marmara Forum, Forum Ankara Outlet, , Antalya Migros Alışveriş, Gülaylar Group, Multi, Forum Erzurum, Forum Trabzon, Forum Gaziantep, Forum Mersin gibi AVM'ler bulunuyor. Ece Group bünyesinde de Marmara Park, Aqua Florya, Axis İstanbul olarak açıklandı.