27 Şubat 2020 saat: 23.00 surlarında Türkiye acı bir olay ile karşı karşıya kaldı ve İdlib'de bölgeyi korumak ile görevli kahraman Türk askerlerine suriye esad güçleri tarafından hava saldırısı yapıldı. Olayda 33 kahraman Türk askerinin şehit olduğu belirtilirken konu hakkında detaylı açıklamalar Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından sözlü olarak ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından ise yazılı olarak duyuruldu. Sosyal medyada elden ele yayılan ses kayıtlarında şehit ve yaralı sayılarının çok daha fazla olduğu belirtilirken Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından öneli bir açıklama yapıldı.

Yaralı Askerlerin Hayati Tehlikesi Yok

Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından yapılan resmi açıklama da 33 kahraman Türk askerinin şehit olduğu, 32 askerin yaralandığı ve yaralı askerlerin ise hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi. Yaralı askerlerin hayati tehlikelerinin olmadığı bir nebze de olsa Türk halkının mutlu etti.

İdlib'de Asker Kaldı Mı?

Sosyal medyada elden ele hızla yayılan ve çoğalan ses kayıtlarında çok sayıda askerin şehit ve yaralı olduğu, bir çok askerin ise enkaz altında kaldığı belirtilmekteydi. İdlib'de yaralı ya da şehit Türk askerinin kalıp kalmadığı sorusu dün gece Hatay Valisi Rahmi Doğan'a soruldu ve Vali tarafından yapılan resmi açıklama da İdlib bölgesinde şehit ya da yaralı hiçbir Türk askerinin kalmadığı hepsinin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisine alındığı belirtildi.