31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlere yönelik önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul' daki oy sayım işlemlerinin yüzde 90 oranında tamamlanmasının ardından flaş ifadeler kullandı. Açıklamasında oy farkının azlığına değinen ve buradaki sayının az olması nedeniyle bir usülsüzlük olduğunu söyleyen Erdoğan, seçimin yenilenmesi sinyallerini verdi.

İSTANBUL' UN SEÇİMLERİ YENİLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda " Usulsüzlükler tabi bazı değil, neredeyse bütünü usulsüz. Böyle bir durum olduğu için bu yola başvuruluyor. Daha önce de ifade ettiğim gibi bu işin seçim süreci bitti. Bundan sonraki süreç bunun yargı sürecidir. Yargı sürecinde de bu işin patronajı biliyorsunuz YSK’dır. Burada YSK özellikle tüm siyasi partileri, bu sadece AK Parti’ye ait bir şey değil. Bizler, bize gönül vermiş tüm halkımızın özellikle demokratik haklarını kullanma noktasında onların hukukunu da bizim yine koruma mecburiyetimiz var. " ifadeleri kullanıldı. Bu ifadelere yönelik önemli yanıtlar CHP tarafından gecikmedi ve kamuoyu gündemine yansıdı.

KILIÇDAROĞLU ve MERAL AKŞENER TARAFINDAN AÇIKLAMA YAPILDI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener tarafından yapılan açıklamalarda, yerel seçimlerin tekrarlanması için bir gerekçeye ihtiyaç olduğuna, yerel seçimlerin tekrarlanmasının halkın iradesine saygısızlık olduğuna vurgu yapılarak, seçim sonuçlarının doğruluğundan şüphe olmadığı yönünde ifadelere yer verildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Akşener; milli iradeye saygısızlığı milletin affetmeyeceğini söylediler.

EKREM İMAMOĞLU İBB BAŞKANI SEÇİLMİŞ DURUMDA

İki parti lideri tarafından yapılan açıklamalarda, oyların yüzde 90' lık kısmının sayıldığına, şuanki sonuçlara göre 15 bin civarında bir oy farkıyla Ekrem İmamoğlu' nun önde olduğuna yer verilerek; seçim sonuçlarının aşikar olduğuna değinildi. Bu sonuçlar ışığında İBB başkanı olarak Ekrem İmamoğlu' na mazbatasının verilmesi gerektiği yönünde ifadelere yer verildi...