Ülkemizde her sene milyonlarca kişi ehliyete yazılmakta ve ehliyet belgesi almaktadır. Buna göre geçmiş yıllar ile şu anki yıllar arasında mevcut ehliye kurslarında ki farklara bakıldığında bir çok adayın sınavdan daha fazla kaldığı görülmektedir. Her sene ehliyet alma giderek zorlaşıyor ve yeni farklı sistemler gelmeye devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan önemli duyuru da "Bazı değişiklikler yapabiliriz. Ehliyet verirken daha neler yapabiliriz? Eğitimler yeterli mi? Sürücü belgesi verirken adaylarda aranacak kriterlerde nasıl düzenlemeler yapabiliriz ona bakacağız." dedi. 

Değişiklikler Yapılabilir

Geçtiğimiz senelerde örneğin aracın ön kaputunu açıp tanıtma, L şeklinde geri dönüş yapma gibi sistemler yoktu. Üstelik ehliyet eğitimlerindeki devamsızlık çok daha fazlaydı fakat bu gibi sistemler tamamen değişti ve ehliyet kurumları çok daha resmi işleyen yerler haline geldi. Bu sene de ehliyet alanında önemli değişiklikler yapılabilir.

Bilindiği üzere artık ehliyet yazılı sınavları daha kapsamlı yapılmaya başlandı. Yine bir çok aday zorlanmadan rahat bir şekilde geçebiliyor fakat daha kapsamlı sorular sorulduğu için kalma oranları yükseldi. Özellikle araç sürme konusunda L dönüş ve geri parkta bir çok aday kalmakta ve bu konuda hiç tolerans gösterilmemektedir. Her sene ehliyet sınavlarında değişikliker yapıldığı için ehliyet almak isteyenlerin biran önce yazılması gerekmektedir.