19. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi 10 bin Polis Özel Harekat alımı yapılmıştı. Şartlar esnetildiği için alım ilanına 300 bine yakın aday başvuru yaptı. 19. dönem POMEM 10 bin PÖH alımı mülakatları, fiziki yeterlilik, parkur vb. sınavlar tamamlandı ve kazanan adayların listeleri ilan edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden adaylar yeni Polis Özel Harekat alımı ilanını yayımlamasını bekliyor. Peki PÖH alımı ne zaman yayımlanacak? Geçtiğimiz haftalarda yapılan 20. dönem POMEM polis alımı üniversite mezunları arasından yapıldı ve yapılan yorumlara göre 21. dönem POMEM alımının yine PÖH sınıfı için yapılabileceği belirtilmektedir.

ŞARTLAR NASIL OLACAK

10 bin Polis Özel Harekat alımında şartlar esnetildiği için başvuru yapan adayların sayısı ciddi oranda artırılmıştı. Şartların nasıl olacağına yönelik şu an için bir bilgi yok ancak aday istekli şu şekilde;

Mezuniyet Lise Seviyesinde Kalsın
Yaş şartı esnetilsin
Kadınlara kontenjan ayrılsın
KPSS şartı aranmasın
Askerlik şartı aranmasın

Adaylar yukarıda belirtilmiş olan şartların yine uygulanmasını istiyor. Şartların bu şekilde kalması ile yeni Polis Özel Harekat alımına ciddi bir başvuru daha gelecektir.

ALIM TARİHİ BELLİ Mİ

Emniyet Genel Müdürlüğünün haziran ayı içerisinde Komiser Yardımcısı için polis alımı yapması bekleniyor ancak PÖH alımı hakkında her hangi bir tarih yok. Tarihin duyurulması ile sizlere bilgi vereceğiz.

POLİS ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Polis Özel Harekat (PÖH) Maaşları ve Görevleri 2017!