Ülkemizde önceki yıllarda belirli aylarda bir kez ufak şiddetli deprem olurdu. Fakat son zamanlarda o kadar sık deprem olmaya başladı ki neredeyse her akşam ajanslar açıldığında spikerin güne büyük şiddetli bir deprem ile başladığını görür olduk. Deprem sayısı giderek artarken vatandaşlar deprem üzerine araştırmalar yapmaya devam ediyor. Deprem ile sıcaklığın ve yağmurun bir ilişkisi var mı? Sorusu ile beraber yine Türkiye'deki fay hatları, fay hatlarını gösteren harita aramaları da yapılmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş 7.4 Deprem Meydana Geldi!

6 Şubat 2023 tarihi saat 4.17 de meydana gelen 7.4 lük depremden sonra bilanço ağırlaşmaktadır. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti. Bakan Soyludan gelen son dakika duyurusu ile 4 üncü seviyede alarm verildi.

HARİTA ÜZERİNDEN FAY HATLARI HABERİ

Deprem ile Sıcaklık ve Yağmurun İlişkisi Var

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen deprem hakkında önemli açıklamalar yaptı ve yaptığı açıklamasında sıcaklık ile deprem arasındaki ilişkinin yüzde 100 olduğunu duyurarak 281 bin uydu görüntüsü üzerinden araştırmaların yapıldığı bu araştırmalar neticesinde sıcaklık ile deprem ilişkisinin yüzde 100 olduğunu öğrendiklerini belirtti. Buna göre hava basıncının depreme etki ettiği şu andaki verilere bakıldığında kar ya da yağmurun yağdığı her hangi bir noktada 7 şiddetinde bir depreme rastlanmadığını belirtti.

Yani yağmur ile karın yağdığı bölgelerde büyük depremlerin olmadığı ancak küçük depremlerin olduğunun görüldüğü vurgulanmış oldu. Fakat bilim bu konuda da zıt düşmeye farklı açıklamalar yapmaya devam ederken bir yandan pek çok kişide yağmur ile kar sularının fay hatlarına ulaşması durumunda toprakların kayganlaşacağı ve depremi artırabileceğini de ön görmektedir.