Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk asgari ücretle ilgili çok önemli bir açıklama yaptı yaptığı açıklamalarda 2020 Asgari ücretin dünya genelindeki en fazla artış yapılan ikinci ülke olduğumuzu ifade etti. 

BAKAN SELÇUK'TAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI;

Bilindiği gibi 2019 aralık ayı içerisinde asgari ücret tespit komisyonunun yaptığı toplantılar sonucunda asgari ücrete %15 oranında zam gerçekleştirildi 2020 yılında asgari ücret 2324 TL net olarak açıklandı. Konu ile ilgili açıklamalar gerek bakanlık bünyesinde gerek sendikalar düzeyinde gerekse ekonomi dünyasında tartışılmaya devam ediyor. Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 7 Şubat tarihli yaptığı açıklamasında Asgari ücretin satın alma gücü oranının Avrupa'da 8 sayı yükseldiğini ifade etti. Ayrıca yapılan yapılan açıklamada asgari ücreti arttıran ikinci ülke olduğunu ifade etti. Bakan Selçuk asgari ücreti 2020 yılı için 2943 TL olduğunu belirterek Türkiye'de Asgari ücretin birçok Avrupa Birliği ülkesine göre daha iyi durumda olduğunu vurguladı.

Bakan Selçuk'un yaptığı açıklamalara göre asgari ücretlinin satın alma gücü Türkiye'de Avrupa ülkelerinden Bulgaristan, Sırbistan, İspanya, Yunanistan Portekiz gibi ülkelerden daha fazla.  2005 yılında Türkiye Avrupa Birliği ülke arasında  15 sıradaydı geçtiğimiz yıl ise 10 sıradaydı. bu yıl bu sıralama 2 basamak daha artarak 8'e yükseldi. 

ASGARİ ÜCRET İLE KAÇ DEPO BENZİN ALINIR?

Ayrıca Avrupa Birliği istatistik ofisini verilerine göre Türkiye'de asgari ücret oranın 440 euro ile 26 Avrupa ülkesi içerisinde sondan 6 sırada olduğu ifade edildi. Euronews'te yayınlanan bir habere göre Renault marka bir arabanın Türkiye'de 49 litrelik deposu 9 kez doldurulabiliyor İspanya'da ise 16 kez doldurulabiliyor.

Sizde asgari ücretle ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.