Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bugün katıldığı bir programda çok önemli açıklamalar yaptı. Meslek arayışında olan veya üniversite seçme arifesinde olan adaylar için geleceğin en çok işgücü talebini artacağı meslekleri açıklayan Bakan Selçuk'un açıklamalarından bazı satır başları şu şekilde;

"GELECEĞİN MESLEKLERİNE AĞIRLIK VERECEĞİZ"

Bakan Selçuk Cumhurbaşkanlığı programları doğrultusunda İŞKUR'un geleceğin mesleklerine daha çok ağırlık vermeye başlayacağını vurguladı. Buna göre 2020 yılı sonuna kadar yeni teknolojik gelişmelere de ihtiyaç verecek bir şekilde kurslar yeniden tasarlanacağı müjdesini verdi.

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜNÜN ARTACAĞI MESLEKLER;

Gelecek mesleklerin yetiştirilmesi için yeni "mesleki eğitim kursları" düzenlenecek. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan programlar doğrultusunda geleceğin mesleklerine yönelik eğitimler artacak. Bakan Selçuk hangi mesleklere yönelik alımların artacağını açıkladı. Açıklamada "Endüstriyel bilgisayar programcılığı, giyilebilir teknoloji tasarımcısı, endüstriyel kullanıcı ara yüzü tasarımcısı, bulut bilişim uzmanı, siber güvenlik uzmanı, veri analisti, erp uzmanı, sosyal medya uzmanı, yazılım geliştirme uzmanı, mobil yazılım uzmanı, oyun geliştirme uzmanı gibi mesleklerde işgücü talebinin artacağını öngörüyoruz." dedi. Ayrıca 2019 yılında açılan Bilgi Teknolojileri alanlarından yazılım uzmanı, sistem uzmanı, bulut bilişim sistemi uzmanı siber güvenlik uzmanı gibi ve oyun geliştirme uzmanı için 2020 yılı içinde  Ankara ve İzmir’de düzenlenecek eğitimlerin müjdesini verdi.

500 BİN KİŞİYE YAZILIMCI EĞİTİMİ VERİLECEK;

Ayrıca müjdesini İşin olsa sitesi üzerinden duyurduğumuz bir eğitim programına da başvurular devam ediyor. Bu eğitimler sonunda 2023 yılına kadar 500 bin yeni yazılımcı eğitilmesi hedefleniyor. Buna göre şu anda 5 ilde bu eğitimler açılacak. Başvuru tarihleri ve başvuru şartları haberimizde..

İlgili Haber: https://www.isinolsa.com/gundem/iskur-dan-onemli-duyuru-500-bin-yazilim-gelistirici-icin-h30960.html