22 Ocak 2020 tarihinde TBMM Komisyonuna sunulan Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi ardından peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yeni bir açıklama da Bekçi alımlarında kpss şartı için geldi.

Başvuru şartlarına dair yapılan açıklama için tıklayın

Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan kanun teklifi İçişleri Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri tamamlandı. yapılan görüşmelerde sıvazlama kelimesi değiştirildiği ifade edilirken, bekçilerin kimlik sorması, silah kullanabilmeleri gibi bazı görevleri konusunda düzenlemeler yapıldı. Diğer yandan Milletvekili Ali Öztunç bekçilik kanuna neden karşı çıktıklarına dair yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada bekçi alımlarında kpss şartı getirilmesi gerektiği ifade edildi.

“KPSS VE EĞİTİM ŞARTLARI DEĞİŞTİRİLMELİ”

Milletvekili Öztunç yaptığı açıklamada Polis Akademisi Başkanlığı tarafından sınavlarla alınan bekçilerin kpss ile alınması gerektiğini ifade etti. Diğer bir açıklama ise başvuru şartlarından bir tanesi olan en az ortaokul mezunu şartı için oldu Öztunç açıklamasında "Bu kadar kısa eğitim ile bir insanın eline bu kadar yetki ve silah verilemez. Ayrıca en az ortaokul eğitim şartı var. Bu da kabul edilemez. En az lise mezunu olma şartı aranmalı." dedi.

Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımlarında KPSS ile Eğitim şartları hakkındaki düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.