Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı küçük çocuğu olan ve kreşe gönderenlere özel yeni bir destek projesini açıkladı. Buna göre çalışan annelere her ay 650 Tl ödeme alabilecekler. Annelere maddi destek sağlayan bu projeden kimler yararlanabileceği başvuru tarihleri ne zaman ve nasıl başvuru yapılabilecek belli oldu.

0 ve 60 aylık arasında çocuğu bulunan anneler kurumsal çocuk bakım hizmetleri yoluyla kadın istihdamının desteklemesi projesine başvuru yapabilirler. Şuan proje için 7 farklı il seçildi. Bu iller ise şu şekilde: İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Malatya, Elazığ olarak açıklandı. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un açıkladığına göre projenin 169 milyon lira değerinde olacağı ifade edildi. Buna göre kadınların kayıtlı olarak istihdamını desteklemeyi hedefledikleri aktarıldı.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kreş ve anaokullarına, gündüz bakım evlerine en fazla 60 aylığa kadar çocuğunu gönderen sigortalı olarak işçi statüsünde çalışan annelere her ay 650 Tl destek verilmeye başlanacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Proje seçilen 7 pilot ilde 15 Ekim tarihinden itibaren alınmaya başlanacak. Anneler bu destekten 24 ay boyunca istifade edebilecekler. Yeni açıklanan destekte ayrıca ilk başvuru yapan 13 bin aileye tek seferlik kırtasiye desteği olarak 650 TL ödeme yapılacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Ön kayıtlar internet ortamında online olarak alınacak. E-devlet şifresi bulunan adayların sgkkurumsalcocukbakımı.org adresi üzerinden son başvuru tarihine kadar başvurularını tamamlamaları gerekli olacak. Diğer gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.