Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bilim kurulu toplantısı sonrasında yakın zamanda sokağa çıkma kısıtlaması olup olmayacağı konusunda bir değerlendirmede bulundu.

Bakan Koca yaptığı açıklamalarda son 1 ay içerisinde vaka sayısının azaldığı 9 il ile son 3 Gün içerisinde koronavirüs vakası nın arttığı 2 iller açıklandı. Artışta olanller içerisinde İzmir ile Ankara bulunuyor. Diğer yandan Bakan Koca sayılarının önümüzdeki günlerde grip mevsimsel grip hastalıklarla beraber vaka artışı durumu göz önünde alınarak sokağa çıkma yasağı olacak mı konusunda bir değerlendirme yaptı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELECEK Mİ?

Bakan kocanın yaptığı açıklamaya göre; Önümüzdeki haftalarda herhangi bir sokağa çıkma kıslaması düşünülmüyor. Tedbirler konusunda ise Avrupa'dan daha önde olduğumuzu ifade etti. Türkiye'de birkaç aydır yaygın olarak maskenin açık ve kapalı ortamlarda zorunlu olduğunu hatırlattı.

15 EKİMDE BAŞLAYACAK!

Türkiye genelinde yeni bir uygulama başlatılacak. 15 Ekim 2020 tane itibaren Türkiye genelinde saha taramaları başlatılacak. 15 Ekim'de tarihinde itibaren bir taramalarının yurtdışı gidenleri askerlere sporcuları cezaevinde bulunanlara havaalanlarında ve sporculara vaka taramalarının yapılacağı ifade edildi.

GRİP VAKALARI AZALDI: Koronavirüs ile ilgili Dünya Sağlık örgütünden yapılan bir değerlendirmeye göre grip vakalarının azaldığı yönde bir değerlendirme var. Bunun sebebi ise sosyal mesafe, maskeyi bağlandığı ifade ediyor. 

VAKA ARTIŞI OLAN İLLER AÇIKLANDI!

Bakan Koca vaka artışı artan iki ili açıkladı. Bu illerde Ankara ve İzmir yüzde 5 artış gösteriyor.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/gundem/korona-vakasi-azalan-9-il-son-3-gunde-artan-iller-hangileri-asida-h35950.html

İŞİN OLSA