Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar geçtiğimiz günlerde Genel Kuray Başkanı, KKK, DKK, HKK Komutanlıkları ve sivil toplum kuruluşlarını kabul etti. Burada gelen bir soru üzerine sözleşmeli er ve erbaşların gerekli koşulları sağlamaları halinde uzman erbaşlık kadrolarına geçiş yapabileceklerini, dışarıdan uzman çavuş alımı yapılamayacağını aktardı.

İlgili Haber: 2020'de Dışarıdan Uzman Erbaş Alımı Yapılmayacak!

Bakan Akar Rusya dönüşü uçakta bazı gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Türkiye Gazetesinde yer alan habere göre 5 mart 2020 tarihinde Rusya Moskova'da imzalanan ateşkes mutakabatı dönüşünde bazı açıklamalar yaptı. Açıklamalarında sınır bölgesine ve İdlip'te ki mutakabat kapsamında M4 yolu üzerinde tesis edilecek koridor hakkında bazı detaylar paylaştı. Bölgede barış ve istikrarın sağlanması için gayret gösterileceğini aktaran Bakan Akar, TSK'nın etkin ve verimliliğinin arttırılması konusunda bazı açıklamalarda personel temini konusuna önem verdiklerini aktardı.

UZMAN ERBAŞLAR DIŞARIDAN ALINMAYACAK.

Yapılan açıklamada "Uzman çavuşluğun daha etkin, güçlü olması için dışarıdan uzman çavuş alınmayacak. Daha önce temin edilen sözleşmeli erbaş ve erlerden gerekli kriterleri sağlayan ve başarılı olanların uzman erbaşlığa geçişi sağlanacaktır" denildi. Adayların bu kadrolarda görev yapmaları için sözleşmeli er statüsünde görev yapmaları ve sözleşmeli er alımlarına başvuru yapmaları gerekmektedir.

İlgili Haber: Sözleşmeli er alımı başvuru şartları