Taşerondan kadroya geçiş düzenlemesinin ardından kadroya geçiş umudunu sürdüren 80 bin kit işçisi bulunuyor. 233 sayılı KİT kanunu hükmünce görevlerini sürdüren, Tedaş, Et ve Süt Kurumu, Eti Maden İşletmesi, Devlet Malzeme Ofisi, Çay işletmeler, Makine Kimya Endüstrisi, Toprak Mahsulleri Ofisi, TCDD, TKİ, Türkiye Petrolleri, TTK kurumlarında istihdam edilen ve taşeron statüde bulunan yaklaşık 80 bin kişi 4/d statüsünde sürekli  işçi kadrosu beklemekte.

SON GELİŞMELER!

KİT işçilerinden elektrik dağıtım şirketlerinde görev yapan 4 bin 200 işçi Mart ayı içerisinde sürekli işçi statüsüne geçiş yapmak için dilekçe sunduklarını belirtmişlerdi. Bu konuda Tes-İş Sendikası üyeleri asıl işi yaptıklarını ve sürekli işçi kadrolarına atanmak istediklerini belirtmekteler. Sendikada yapılan açıklamada kadro bekleyen 80 bin işçi bulunduğu ifade edildi. Bu işçilerin 5 bin'i Tes-İş Sendikası iş kollarında faaliyet sürdürüyor.

KİT TAŞERON'A KADRO NE ZAMAN?

Geçtiğimiz haftalar Resmi Gazetede açıklanan karara göre KİT 2020 yılı finansman programında işçilerin sürekli işçi statüsüne geçiş yapabilmeleri için bazı maddeler bulundu. Bu gelişme 2020 yılında kadro verilecek mi sorunu akıllara getirdi. Buna göre başvuru şartları nasıl olacak?

BAŞVURUDA İSTENİLECEK ŞARTLAR?

Adaylar kadroya geçiş aşamasında daha önceki belirlenen başvuru kriterleri esas alınarak. Başvuru alınacak ve sınavlara tabi olarak atanmaları gerçekleşecek. Buna göre;

  1. 2 yıl boyunca kesintisiz görev yapmış şartı aranacak. Bu sürede zorunlu kesintiler hariç tutulacak.
  2. Başvurular sonrası sözlü ve yazılı sınavdan başarılı olma şartı aranacak. Bu konuda yönetim kurulu yetkili olacak.
  3. 4 Aralık 2017 kriteri kit işçilerine de uygulanacak.
  4. Kontenjanlar Bakanlık tarafından belirlenen sayı kadar olacak. (7. madde 1. fıkrası uygulanmayacak.)
  5. Başvuru sahiplerinden aranacak şartlar için 375 sayılı khk'da yer alan 23. madde esasları dikkate alınacak.

Diğer başvuru şartları beli oldukça aktarmaya devam edeceğiz. İşin olsa sosyal medyadan takip etmeyi unutmayın.

İŞİN OLSA