Ülkemizde bilindiği üzere bankalar arası havale 7/24 yapılmakta ancak EFT sadece mesai saatleri içinde 08.00 - 17.00 arasında yapılmakta olup bu süreler haricinde vatandaşlar para gönderememektedir. İnternet bankacılığı aracılığı ile EFT talimatı veriliyor ancak paranın gitmesi için mesai saatlerinin beklenmesi gerekmekteydi. Merkez Bankası konuya müdahale etti ve artık EFT saatlerinin değişeceği, zaman sınırlanmasının kalkacağı müjdesini verdi. Peki nasıl olacak, sistem ne zaman işleme başlayacak?,

Ne Zaman Geçileeck?

Merkez Bankası tarafından alınan karar doğrultusunda EFT işlemlerinin 7/24 yapılacağı müjdesi verildi. Peki 7/24 EFT'ye ne zaman geçilecek? Buna göre 18 Aralık 2020 tarihinde pilot olarak belirlenecek bazı bankalarda ilgili uygulama yürürlüğe girilecek ve müşteriler istediği zaman istediği banka için EFT ödemelerini yapabilecektir. Banka ya da müşteri yönünden olumsuz dönüşler alınmadığı sürece ise kısa sürede tüm bankalara uyarlanacak ve her banka müşterisi 7/24 EFT yapabilecektir.

Merkez Bankası Duyurdu

Merkez Bankası cephesinden husus hakkında "Türkiye'nin perakende ödeme sistemleri altyapısını, yenilikçi finansal teknolojileri ve iş yapış yöntemlerini destekleyecek şekilde geliştirmeye yönelik çalışmalarında önemli bir adımı tamamlanmış olacaktır. Ödemeler alanındaki temel altyapıyı güçlendirecek bu gelişmelerin, yenilikçi finansal teknolojilerin hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesini sağlayarak, dijital ekonomi hedefi doğrultusunda çok önemli katkılarda bulunacağı değerlendirilmektedir." şeklinde açıklama yapıldı.