Ülkemizde ve Dünya ülkelerini etkisi altına alan Pandemi yeni tip koronavirüs Covıd-19'a karşı pek çok alanda yeni tedbirler alınmaya devam ediyor. Son olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinden bir açıklama geldi. Terhis bekleyenlerin askerlikleri 1 ay uzayacak. Açıklama MSB Bakanı Hulusi Akar tarafından yapıldı.

Askerlik süresine ilişkin alınan karara göre 1 ay uzatılmanın detayları şu şekilde; MSB Bakanı Akar bir süredir üzerinde yapılan çalışmaya göre, celp ve terhislerin bu aşamada yapılmasının Mehmetçik ve toplum için risk oluşturabileceği ifade edildi.

66 BİN KİŞİNİN ASKERLİK SÜRESİ UZATILDI;

53 bin kişi celp döneminde gelecek. 66 bin kişi terhis olacağı ifade edildi. Ülke genelinde 130 bin kişilik bir hareketlilik olacağı ve aile çapındaki hareketlilik 500 bin bulacağı ifade edildi. Nisan ayında 53 bin yükümlünün silah altına alınmasının ertelenmesinin. Birliklere yerini asker gelmeyeceği için Kasın 2019 tarihinde askere alınanların hizmet süresinin 1 a daha uzatılmasının uygun olacağı değerlendirildiği aktarıldı.

Milli Savunma Bakanlığında görev yapan personeller arasında 223 personelin covıd-19 kapsamında kontrol altında tutulduğu ifade edildi.