19 Mayıs 4 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı Hangi İllerde Var Açıklandı!

16 Mayıs tarihinde başlayacak olan 17, 18 ve 19 Mayıs 4 günlük sokağa çıkma genelgesi açıklandı. Kabine toplantısı sonrası açıklanan kararla göre 9 ilde daha şehre giriş çıkış yasağı kaldırıldı. Her hafta bu illerin değerlendirmeler neticesinde yeni karar alınacağı ifade edilmişti. 4 günlük sokağa çıkma yasağı hangi illerde var belli oldu.

65 yaş üstü vatandaşlara her hafta sonu Pazar günü 4 saat dışarıya çıkma izni verilecek. İkinci uygulama 17 Mayıs Pazar günü yapılacak. 20 yaş altından ilk kez 0-14 yaş arası çarşamba günü 11 ile 15 saatleri arasında dışarıya çıkabilecekler. 15-20 yaş arası gençler 15 Mayıs tarihinde sokağa çıkabilecekler.

ŞEHİRLER ARASI KISITLAMANIN KALDIRILDIĞI İLLER;

4 Mayıs tarihinde giriş çıkış yasağı kaldırılan iller; Antalya, Muğla, Mersin, Hatay, Malatya, Aydın ve Erzurum olarak açıklandı.

11 Mayıs tarihinde şehirler arası giriş çıkış yasağı kaldırılan 9 il; Tekirdağ, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Denizli, Ordu, Mardin, Trabzon, Adana illeri olarak açıklandı.

İlk giriş çıkış yasağı 3 Nisan tarihinde uygulanmaya başlandı. 12 Mayıs itibari ile 15 ilde devam ediyor.

GİRİŞ ÇIKIŞ KISITLAMANIN DEVAM EDECEĞİ İLLER;

Kısıtlamanın devam edeceği 15 il hangileri; Balıkesir, Bursa, İstanbul, Eskişehir, İzmir, Ankara, kayseri, Konya, Malatya, Kocaeli, Manisa, Sakarya Samsun, Van ve Zonguldak illerinde devam edecek.

HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK!

9 büyükşehirdeki kısıtlamanın kaldırılmasının ardından bu illerden 16 Mayıs ile 19 mayıs tarihlerindeki dört gün sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak iller Trabzon, Adana, Aydın, Denizli, Şanlıurfa, Diyarbakır illerinde kısıtlama uygulanmayacak.

3 ilde sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı. Bu iller hangileri ilgili habere eriişmek için TIKLAYIN

12 mayıs tarihinde karantina başlatılan iller açıklanmaya başladı. Detaylar haberde, TIKALYIN

İşin olsa sosyal medyada takip etmek için TIKLAYIN

DEVAM EDEN ANKETLERE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN