Koronavirüs ile mücadele döneminde kontrollü sosyal mesafe dönemine geçildi. Sağlık Bakanlığının açıkladığı koronavirüs günlük tablosuna göre vaka yaşanmayan illerde tedbirlere yönelik adımlar atılmaya başlandı. Kabine toplantısı sonrası 9 ilde daha şehirler arası giriş çıkış yasağı kaldırıldı. 16, 17, 18 ve 19 Mayıs haftası 4 günlük sokağa çıkma yasağı 6 ilde daha uygulanmayacak. Bazı illere özel olarak tedbirlerde açıklanmaya devam ediyor. 3 ilde sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı.

MASKE KULLANMA ZORUNLU OLDU;

Dışarıya çıkarken maskesiz çıkmanın yasak olduğu iller açıklandı. 11 Mayıs tarihinde İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararlarında Denizli ve Bartın illerinden alınan kararlar gelmişti. 12 Mayıs tarihinde 1 ilden daha maske kullanma zorunluluğu getirildi. Adıyaman Valili Aykut Pekmezçi 15 mayıs tarihine kadar maskesiz dışarıya çıkmanın yasak olduğunu paylaştı.

12 MAYIS KARANTİNAYA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ; İL, İLÇE KÖY MAHALLE;

Gaziantep Sam mahallesinde 11 Mayıs itibari ile 14 günlük karantina başladı. Şanlıurfa ilinde 1 ilçede 5 binanın karantinasında 2. Gün başladı. Adıyaman ili Gölbaşı ilçesinde Yeşilova köyünde karantina başladı. Şanlıurfa ili Siverek ilçesine fabrika işçilerinden 65 kişi karantinaya dün itibari ile başladılar.

Bursa ili Gürsu ilçesinde 8 apartmanda 14 günlük karantina başladı. Gaziantep ili Araban ilçesinde bir mahalle, Kilis ilinde merkeze bağlı Güvenli Köyünde bir sokakta, Kilis Musabeyli ilçesinde Fericek köyü tatgemriği mezrasında 14 günlük karantina başladı

Bugün itibari ile karantinaya alınan yerleşim yerlerine yenileri eklendiğinde bu sayfaya eklemeye devam edeceğiz. Gelişmeleri anında öğrenmek için TIKLAYIN