24 Temmuz 2020 Diyanet İşleri Başkanlığı cuma hutbesi konusu belli oldu.

Müslümanlar için çok önemli bir yere sahip olan haftanın Cuma günü tüm İslam aleminde kılınan namazlardan bir tanesi cuma namazıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı bu hafta resmi internet sitesi üzerinden yeni bir duyurui yaparak 24 Temmuz cuma hutbesi konusunu açıkladı. Bilindiği gibi bugün cuma namazının ayrı bir önemi daha var. Çünkü geçtiğimiz haftalarda Danıştay Başkanlığı tarafından açıklanan bir yargı kararı neticesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaları ile Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi kararının ardından ilk cuma kılınacak. Müzeden camiiye çevrilen Ayasofya, Diyanet işleri başkanlığına devredildi. Hazırlıklar tamamlamasının ardından, Ayasofya cuma namazı kılınacak. Bu bağlamda bugün cuma hutbesi Ayasofya Fethi nişanesi, Fatih'in emaneti başlıklı Bir hutbe oldu.

Ayasofya'da yeniden Tekbir tehlil ve salavatların yankılandığı, minarelerinden ezanların dinlendiği gün olarak tüm Türkiye genelinde camilerde bütün müslümanlar tarafından cuma hutbesinde anlatılacak.  Ayasofya yeniden müminlere ve cemaatine kavuşuyor. Hutbede bizlere böyle bir tarihi güne bir araya getiren rabb'imize hamd ederiz ifadesi ile Peygamber Efendimizin İstanbul Fethi konusunda yaptığı hadis-i şerifinde "onu fetheden komutan ne güzel komutandır o asker ne güzel askerdir." Buyurarak İstanbul fethini müjdelediği anımsatıldı. Bu anlamda Anadolu'yu müzeye vatan eylemiş olan emanet etmiş olan bütün şehit ve gazilerimize selam iletildi.

CUMA HUTBE KONUSU;

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü diyanet hutbe konusu!

"Bugün, Ayasofya’nın kubbelerinde yeniden tekbir, tehlil ve salavatların yankılandığı, minarelerinden ezan ve salâların yükseldiği gündür. Evlad-ı Fatihan’ın hasreti, ulu mabedin sessizliği sona eriyor. Ayasofya Cami-i Şerifi bugün yeniden mümin ve muvahhit cemaatine kavuşuyor. Bizleri böyle.."

CUMA NAMAZI VAKİTLERİ;

İstanbul; 13:16'da cuma namazı kılınacak. Dİğer illerde ise; Ankara, 13:00,  izmir, 13:23'de İstanbul, Bursa, 13:15'te, Kocaeli, 13:12'de Antalya 13:09'da kılınacak. Diğer illerdeki tüm camiilerde il ve ilçelerdeki cuma saatleri için https://namazvakitleri.diyanet.gov.tr/tr-TR/9560/izmir-icin-namaz-vakti adresini ziyaret edebilirsiniz.

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

Cuma namazı kaç rekattır? Cuma namazının farzı iki rekâttır. Farzdan önce dört rekât, farzdan sonra dört rekât olmak üzere sekiz rekât da sünneti vardır . Cuma namazının kılınışı ve merak edilen tüm soruların cevaplarını https://kurul.diyanet.gov.tr/ adresinden öğrenebilirsiniz.