Koronavirüs'ün ülke genelinde yayılımın önüne geçilmesi amacı ile geçtiğimiz hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Havaların sıcaklığının artması ile birlikte vatandaşların daha çok sokağa çıkmak isteyeceği ve virüsün daha çok yayılacağından tatil günlerinden ve ramazan boyunca nasıl uygulama yapılacağı merak konusu. Özelikle bu hafta 23 Nisan perşembe günü Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlanacak. Cuma günü ile birlikte hafta sonu dahil edilerek 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanması masadaki konular arasında yer alıyor

Bilim Kurulu pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri toplantı yapıyor. Sağlık bakanı Fahrettin Koca önceki hafta basın mensuplarına yaptığı açıklamada 4 günlük sokağa çıkma konusunun bu hafta gündeme gelebileceği açıklandı. Bilim Kurulu toplantısın görüşülmesinin ardından Başkan Erdoğan'ın bugün ulusa sesleniş konuşması yapması bekleniyor. Konuşmasında Bakanlar Kurulunda alınan kararın açıklanması bekleniyor. Son güne kalmadan karar erkenden alınması beklentiler arasında oldu.

3 İHTİMAL VAR!

23, 24, 25 ve 26 Nisan günleri sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi. İkinci ihtimalde ise ramazan öncesi alışverişlerin artacağından dolayı 23 ve 24 Nisan tarihlerinde sadece marketlerin açık olması. Diğer ihtimalde ise hafta sonu sokağa çıkma yasağının uygulanması.

NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Konu bugün kabine toplantısında görüşülmesi bekleniyor. Bakanları Kurulu toplantısı sonrası Başkan Erdoğan'ın açıklama yaparak kamuoyu ile detayları paylaşması bekleniyor.