4 günlük sokağa çıkma yasağı 16 Mayıs cumartesi 15 ilde başladı. 19 mayıs günü bitecek olan kısıtlamanın ardından 3 günlük daha serbest olacak. Haftaya ramazan bayramı sokağa çıkma yasağı uygulamasının kaç gün olacağı belli olacak. Dışarıya çıkma izni verilen 65 yaş üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı kişilerin bu uygulamaları her hafta devam etmesi bekleniyor. 17 Mayıs pazar günü 65 yaş üstüne dışarıya çıkma izni saati değişti. Detaylar için TIKLAYIN

İllerde kurlan pandemi kurullarının aldığı koronavirüs tedbirleri ile vaka artış hızının düşmesi önemli ölçüde sağlanıyor. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurullarında alınan kararlar ile karantina altına alınan yerleşim yerlerinde enfekte sayısının düşürülmesi ve virüsün kontrol altına alınması sağlanıyor. Geçtiğimiz hafta bazı illerde başlayan sokağa maskesiz çıkma yasağı 16 Mayıs itibari ile 23 İl'e ulaştı. Peki hangi illerde sokağa maske olmadan çıkılamayacak?

MASKENİN ZORUNLU OLDUĞU İLLER;

Aydın, Afyonkarahisar, Adıyaman, Bartın, Denizli, Balıkesir, Denizli, Düzce, Muğla, Karabük, Uşak, Kastamonu, Rize, Sakarya, Siirt, Adıyaman, Tunceli, Kırıkkale, Kırklareli, Konya, Burdur, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Amasya illerinde İl Hıfzıssıhha kurularından alınan kararla uygulanmaya başlandı. Peki kurallara uymamanın ne kadar para cezası var?

MASKESİZ ÇIKMANIN PARA CEZASI;

Hıfzıssıhha kanunun 282. maddesine göre yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymayanlar fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde 392 Tl para cezasına çarptırılıyor.