İçişleri Bakanlığından yeni bir genelge açıklandı. Geçtiğimiz hafta sonu ilk kez uygulanan ve Başkan Erdoğan'ın açıklamaları ile her hafta uygulanmaya devam edeceği ifade edilen 65 yaş üstü, kronik rahatsızlığı olanların dışarıya çıkma izinleri ne zaman ve saat kaçta uygulanacağı belli oldu.

Açıklamada hafta sonu hava sıcaklıklarının fazla olması nedeniyle Meteoroloji Genel Müdürlüğünün paylaştığı verilere göre yeniden bir değerlendirme yapıldığı açıklandı. Sokağa çıkma izni 17 Mayıs tarihinde uygulanacak

Pazar günü saat 12:00 ile 18:00 saatleri arasında izin verilecek. Rahatsızlığı olanların ve ihtiyacı olanlar refakatçileri ile birlikte dışarıya çıkabilecekler.

16 ve 17 MAYIS HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamalara göre hafta sonu hava sıcaklarını artış gösterecek. Son yıllarda en fazla sıcaklık değerlerine ulaşacağı ve sıcaklık çarpmalarına karşı vatandaşlara uyarılar yapıldı. Türkiye genelinde 81 ilde hava durumu haritalı şekilde görmek için TIKLAYIN

0-14 yaşlar için 20 Mayıs, 15-20 yaş arasındaki vatandaşlar için 21 Mayıs tarihinde dışarıya çıkma izinleri verilmesi bekleniyor. İçişleri Bakanlığından açıklanacak olan genelge sonrası gelişmeleri aktaracağız.

Editör: TE Bilisim