Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte binlerce vatandaş devlet tarafından geçtiğimiz Ramazan Bayramı için de sorgulanan 500 TL bayram harçlığının verilip verilmeyeceğini merak etmektedir. Bu noktada özellikle Kurban Bayramı için 500 TL verilmesi ile ilgili olarak resmi bir açıklama da yapılmış olup bu yardımdan yararlanmak isteyenleri ilgilendiren o açıklama ve diğer detaylar ise haberin devamında yer almaktadır.

500 TL Bayram Harçlığı Açıklaması

Binlerce kişi tarafından son zamanlarda özellikle yaklaşan bayram öncesinde gündeme gelen bir konu da 500 TL bayram harçlığı verileceğine ilişkin iddialar yer almaktaydı. Konu ile ilgili ise geçtiğimiz bayram yapılan açıklama bu bayram için de geçerli ifadesi kullanılmıştır. Peki yapılan açıklamada harçlık ödemesi hakkında yapılan açıklama nedir, işte açıklama ve detaylar.

"Açık kapı biriminin temel görevi valilikler ve kaymakamlıklar aracılığıyla sunulan kamusal hizmetlerle ilgili gerekli danışma ve yönlendirmeyi gerçekleştirmektedir. Valilik ya da kaymakamlıklara doğrudan ya da dijital ortamda başvuru yapılabilen Açık Kapı biriminin yardım dağıtmak gibi bir görevi kesinlikle bulunmamaktadır.

Devletimizin Korona virüs salgını ile yoğun şekilde mücadele eden kurumların iş yükü yönetilmeye noktaya getirmek amaçladığı belli olan bu tür paylaşımlarla kötü niyetli paylaşımlarla dezenformasyona neden olanlar, Korona virüs salgını kapsamında alınarak başarıyla uygulanan tedbirler çerçevesinde oluşan sosyal izolasyona zarar vermektedir. Sosyal medya ve iletişim guruplarında bu şekilde asılsız paylaşımlarda bulunanlar hakkında Siber Suçlarla Mücadele birimlerimiz gerekli takibi yapmakta olup yapılacak tespitler üzerine gerekli suç duyurularında bulunulmuştur” ifadelerinde bulundu.

Bayram İkramiyesi Ödemeleri Ne Zaman?

İlgili bayram harçlığı değil fakat bu bayram da emekliler için bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak olup bu noktada her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere iki kez 1000 TL tutarında ödemeden emekliler yararlanabilmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamada ikramiyelerin SSK'lı emekliler için 17-26 Temmuz tarihleri arasında, Bağkur'lu emekliler için de 25-28 Temmuz 2020’de yapılacağı açıklandı. 12 milyon emekli bu ikramiye ödemesinden yararlanabilecek.