İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan duyurunun ardından Polis Akademisi Başkanlığı geçtiğimiz günlerde 24. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM hakkında duyuru yayımladı ve ilgili duyuruda 24. dönem POMEM'e 2 bin 500 kadın polis alımı yapılacağı bilgisi verildi. Başvuru şartlarına ilişkin net detaylar verilmedi ancak hangi mezuniyet grubu adayının başvuru yapabileceği öğrenildi.

Buna göre normal şartlarda Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'e önlisans mezunları ve lisans mezunu adaylar başvuru yapabilmektedir. Ancak 2 bin 500 kadın polis alımında sayı az olduğu için önlisans mezunu adayların başvuru yapıp yapmayacağı bilinmemekteydi. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuru ile 24. dönem POMEM'e kadın polis alınacağı belirtildi ve ilgili bilgiler verildi. Peki önlisans mezunu adaylar başvuru yapabilecek mi?

ÖNLİSANS MEZUNLARI BAŞVURABİLİR Mİ?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama da 24. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezine 2 bin 500 kadın polis alınacağı ve alıma sadece lisans mezunu adayların başvuru yapacağı bildirildi. Yani önlisans mezunu kadın adaylar 2 bin 500 polis alımına başvuru yapamayacak. Tabi ilerleyen dönemlerde konu hakkında yeni düzenlemeler yapılabilir ve önlisans mezunlarının da başvuru yapmasına olanak sağlanabilir.