TİPİ BUZLANMA VE DON OLAYLARINA KARŞI TEDBİRLİ OLUNMALI


Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre yarın öğle saatlerinden itibaren; Marmara’nın doğusu (Sakarya, Bilecik, Balıkesir’in doğusu, Bursa illerinin yüksek yerleri), Batı Karadeniz’in iç kesimleri(Düzce, Bolu, Kastamonu, Zonguldak ile Karabük ve Bartın’ın iç kesimleri) ile Afyon, Kütahya, Eskişehir, Çankırı ve Ankara’nın kuzeyindebulunan ilçelerde kuvvetli (10-20 cm), Batı Karadeniz’in yüksek yerlerinde yer yer yoğun(20 cm ve üzeri) kar yağışı bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, kuvvetin rüzgarla birlikte tipi, don ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını gerektiğini açıkladı. Açıklamaya göre kar yağışının etkisini çarşamba günü kaybetmesi bekleniyor.

DENİZLERDE FIRTINA ETKİLİ OLACAK


Meteorolojiden gelen ikinci uyarıcı ise denizlerde gerçekleşecek fırtınaya yönelik oldu. Akdeniz’de ve Kuzey Ege’de rüzgarın Salı günü sabah saatlerinden itibaren çeşitli kuvvetlerde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Akdeniz’de fırtınanın Perşembe günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Marmara Denizi, Güney Ege ve Batı Karadeniz’de salı günü öğle saatleri ile Çarşamba günü çeşitli kuvvetlerde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’de ise rüzgarın Çarşamba günü ilk saatler ile öğlen saatleri arasında çeşitli kuvvetlerde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Meteoroloji aynı zamanda fırtına nedeniyle ortaya çıkabilecek olumsuzlara karşı başta denizcilerimiz olmak üzere ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini duyurdu.

16 Ocak Kar Tatili Olan İller

Hergün olduğu gibi bugün de kar tatili haberlerinin gelmeye başladığı illeri sizler için listeliyor ve güncel kalmasını sağlıyor olacağız. Tüm kar tatili haberlerini kaçırmamak için sitemiz isinolsa.com mobil uygulamalarını indiriniz.

Bingöl

İl Geneli tatil ilan edildi

Bitlis

İl geneli okullarda 1 günlük eğitime ara verildiği aktarıldı.

Muş

Muş merkez ve Hasköy ilçelerindeki okullar tatil ilan edildi.

Bilecik

Bilecik' in Pazaryeri ilçesinde 1 gün eğitime ara verildi

Kocaeli

Kocaeli' nde olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil ilan edildi.

Kütahya

Kütahya' da il geneli okullar tatil ilan edilmiştir.

Uygulamalar için tıklayınız.