Ülkemizin iç güvenliğinden sorumlu olan ve en seçkin birimlerinden bir tanesi olarak bilinin Polis Özel Harekat sınıfına her sene ihtiyaçlar doğrultusunda öğrenci alımları yapılmaktadır. PÖH alımları en son 19. dönem POMEM ile yapılmış ve yeni alımların ne zaman yapılacağı merak edilmekteydi.

Sonunda Emniyet Genel Müdürlüğünden yeni dönem Polis Özel Harekat alımı için müjdeli haber geldi. Yeni yayımlanan 2018 yılı EGM performans programında özel harekat birimi hakkında kamuoyuna duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda personel sayıları hakkında bilgi verildi ve şu anda PÖH sınıfında 14 bin 297 personelin olduğu belirtilerek bu sayının 2018 yılında 25 bine çıkarılacağı yani 10 bin 703 PÖH alınacağı belirtildi. Peki PÖH alımında aranacak şartlar nedir, kimler başvurabilecek?

PÖH ALIMINA KİMLER BAŞVURABİLİR

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından henüz Polis Özel Harekat alımı ilanı yayımlanmadı ve kaç kişilik alımın yapılacağı bilinmiyor. Fakat PÖH alımları POMEM kapsamında yapılacağı için adayın Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, en az ön lisans mezunu olmak (eğitim şartı lise düzeyine çekilebilir), aranacak ise KPSS'ye girmiş olmak ve belirtilen baraj puanını almış olmak, boy kilo orantılı olmak, 28 yaşından gün almamış olmak (yaş şartı da değiştirilebilir), sicili PÖH sınıfı için uyumlu olmak, sağlığı iş yapmaya yatkın olmak, silah taşıyabilir olmak gibi şartların aranması beklenmekte olup ilan yayımlandığında İşin Olsa ekibi olarak bilgilendireceğiz.

10 BİN 703 PÖH ALIMI HABERİ BURADA