Hazine ve Maliye Bakanlığının e-devlet üzerinden sunmuş olduğu 11 farklı hizmet bulunuyor. Kamu kurumlarının etkin ve verimliliğini arttırıcı bazı uygulamalar her geçen gün artarak e-devlet sistemi üzerinden entegre ediliyor. Bunlardan bir tanesi de 2019 Ekim e-bordro sorgulaması olmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığının diğer hizmetleri ise e-bordro doğrulama, aile yardımı bildirimi, dil tazminatı bilgilerini sorgulama, ebys evrak doğrulama, muhasebe yetkilisi sertifikası doğrulama ve sorgulama, sigortacılık şikayet başvuru takip işlemleri olmaktadır.

E-devlet sistemine giriş için PTT'den alınabilen e-devlet şifresi olması gerekmektedir. Türkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yap butonuna tıklamak, mobil imza, elektronik imza, t.c. kimlik kartı, internet bankacılığı ile e giriş yapılabilmektedir. Giriş yapılmasının ardından, Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmetini arama yapmak ardından yıl olarak 2019, ay seçiniz bölümünden ise Ekim, seçerek sorgulama demek yeterli olacaktır.

Ayrıca 2010 yılı itibari ile istenilen her ay için bordo dönemini seçerek sorgulama yapabilirsiniz.

EKİM AYI BORDROSU AÇIKLANDI MI?

Ekim ayı bordrosu henüz e-devlet üzerinden açıklanmadı. Maliye Bakanlığı 2-3 gün içerisinde Ekim ayı bordrosunu açıklaması beklenmektedir. 10. Ay maaşları merak eden  kamu görevlileri memurların maaş bilgilerini öğrenek için bordronun açıklanmasını beklemektedirler. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.