1000 Tl Koronavrüs Destek Ödemesi Reddedilen Olumsuz Sonuçlananlar!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ekonomi İstikrar kalkanı programı kapsamında (1. faz, 2. faz) 4.4 Milyon aileye Bin TL ödeme yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak kamu bankaları tarafından da 10 Bin Tl düşük faizli temel ihtiyaç kredisi ödemlerinin yapıldığını ifade etti. Esnaflara yönelik olarak 25 Bin Tl uygun taksitler ve vade seçeneklerinde kredi desteği sunulmaya devam ediliyor.

Diğer yandan Pandemi Sosyal Destek ödemesi başvuruları da 26 Nisan 2020 tarihinde sona erdi. Başvuruların değerlendirilmesi de devam ediyor. T.C. kimlik numarasına göre başvuru takviminde başvuruları yapanlar için sonuçlar belli olmaya başladı. Olumlu sonuçlananlar ne yapmaları gerekiyor.

BAŞVURUSU KAMPSAM DIŞI OLUMSUZ SONUÇLANANLAR;

E-devlet üzerinden alınan Bin Tl yardım başvurularında başvuru durumu sorgulaması yine e-devlete giriş yapılarak başvuru ekranından öğrenilebilecek. Başvurusu olumsuz olanlar için başvuru koşullarını sağladığınızı düşüyorsanız ve başvuru bilgilerinde girdiğiniz verilerde yanlışlık olduğu için reddedilmiş olabileceğini düşünenler için Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yeniden başvuru yapabilirsiniz.

OLUMLU SONUÇLANANLAR ÖDEME TAKVİMİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÇSHB SYDV koronavirüs sosyal destek başvurusu sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından uygun görülenler için Ödeme tarihleri yine e-devlet üzerinden başvuru yapılan ekrandan açıklanacak. Ödeme takvimin açıklanmasının ardından başvuru esnasında IBAN numarası bildirenlere hesap numarasına ödeme yapılacak. Hesap numarası olmayanların ise PTT aracılığı ile ödemelerin adreslerde yapılması bekleniyor. Bu konuda da resmi açıklamalar olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

1000 Tl Yardım Başvuruları Sonuçlandırılmaya Başladı! Sonuç Sayfası!