Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından önemli bir tebliğ yayınlandı! Ulaştırma Bakanlığı yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında normalleşmeye girmesi ile birlikte otobüs biletlerini 31 Temmuz tarihine kadar uygulanabilecek fiyat tarifesini resmi gazetede açıkladı. Bilindiği gibi Geçtiğimiz günlerde açıklanan fiyat tarifesi uzun bir aradan sonra ilan edilmişti. Bugün açıklanan resmi gazetedeki taban tavan fiyat ücret tarifesi bazı düşüşler meydana geldi. Otobüs firmalarında koronavirüs önlemleri kapsamında yolcu sayısında kotalar getirmişti. Bu sebeple firmalar bilet fiyatlarını fahiş fiyatlara satmaya başlamışlar. Bunu önlem olarak da Ulaştırma Bakanlığı bir tebliğ açıkladı.

İSTANBUL ANKARA BİLETİ 40 TL FİYATI DÜŞTÜ!

Ankara-İstanbul arasındaki mesafe 400 kilometre ve 550 kilometre arasında. Daha önce açıklanan fiyat tarifesine göre bilet fiyatı 160 TL ye kadar olabilecekken bugün açıklanan tarifede fiyat 40 TL aşağı düşerek en fazla 120 tl ye satış yapabilecek. Kısa mesafedeki 100 ile 115 kilometre aralığında 100 TL olan fiyat tarifesi 70 TL'ye düşürüldü.

TEDAVİ GİDERİ ÖDEMESİNDE DEĞİŞİKLİK; 

Ayrıca şehirler arası ulaşım bilet fiyatları hasta sevkinde SGK tarafından tedavi ücretlerinin karşılanmasında da değişikliğe neden oldu. SGK tedavi için farklı ile şehire hastalığı edilen tedavi amaçlı yol gideri ve refakatçi giderlerinin yönetmeliğin 16. maddesine göre sağlık uygulama tebliğ hükümlerine göre yapıyor. Fiyat düşüşleri bu ödemelerde de düşüşe enden olacak.

14 Mayıs 2020 tarihinde açıklanan otobüs fiyat tarifesi

YENİ TARİFE;