Kara yolları taşımacılığında önemli bir karar açıklandı. Otobüs bilet fiyatlarını düşerek karara göre yolcu taşımadığında uygulanacak olan tavan fiyat tarifesi belli oldu.

En son 2013 yılında güncellenen tarifede 101-115 Km arasında 13 Tl olan bilet taşıma ücreti 100 Tl olacak. 116 ile 130 km arasında ise 14 Tl'den 105 TL'ye çıkartıldı. Karayollarında taşımacılık faaliyetleri yapan firmaların tebliğ kararından sonra tavan fiyattan fazla yolcu taşıyamayacak. özellikle son günlerde otobüs fiyatlarının aşırı pahalı olması nedeniyle şikayetlerin arttığı ifade ediliyor. Otobüsler kapasitesinin yarı oranında müşteri taşıyabiliyorlar. Buna bağlı olarak otobüs bilet fiyatlarında artış yaşandı.

Ankara ile İstanbul arasında 460 Km mesafe bulunuyor. Yeni tavan fiyat tarifesine göre en fazla bilet fiyatı 160 Tl olabilecek. Bilet fiyatlarına bakıldığında ortalama bilet fiyatı 200 Tl olarak alınabilmekte.

HASTA SEVKİNDE YOL GİDERİ ÜCRETLERİ ARTACAK!

Açıklanan tarifeye göre SGK tarafından tedavisini il içindeki hastaneden yapılamayan hastalar için sevki halinde Karayoluyla Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığı Alanında Uygulanacak Taban Ücret Tarifesine göre ödemeler yapılmakta. genel Sağlık sigortalısı vatandaşların bakmakla yükümlü olduğu yakınlarına muayene ve tedavi amacı ile refakatçi gideri, yol gideri ödemeleri 5510 sayılı kanun 65. maddesindeki GSS uygulamaları yönetmeliği 16. maddesine göre ve sağlık uygulama tebliğ hükümlerine göre yapıyor. Yeni tarefi üzerinden ödemeleri yapılabilecek.

EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK OTOBÜS FİYATLARI BELLİ OLDU!

Yolcu taşımacılığı yağacak firmaların yetki belgelerinde belirlenecek taban fiyattan taşıma yapılabilecek. En fazla otobüs bileti ise açıklanan tebliğe göre uygulanacak. Fiyat tarifesi  31/7/2020 tarihine kadar uygulanacak.  

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen COVID-19 salgını nedeniyle uygulanan tedbirler sonucunda karayoluyla yurtiçi yolcu taşımacılığı yapan firmalarımızın üstlenmek zorunda kaldıkları ilave maliyetler dikkate alınarak, karayoluyla yurtiçi yolcu taşımacılığı alanında, 31/7/2020 tarihine kadar uygulanmak üzere taban ve Ek-1'de yer alan tavan ücret tarifesini belirlemektir.

2013 TAVAN ÜCRET TARİFESİNDEKİ FİYATLAR

 

Editör: TE Bilisim