Kısa çalışma Ödemesi Alanlar 3 Ay Geç Emekli Olabilir!

İŞKUR üzerinden Kısa çalışma ödeneği başvurusu yapan işyerlerinin başvuruları sonuçlandı. 5 Mayıs itibari ile işyerlerinde çalışan personellerin hesaplarına maaşları ödenmeye başlandı. Asgari ücret düzeyinde maaş alan bir çalışanın asgari ücret  brüt tutarının yüzde 60’ı oranında maaş alacaklar. En üst kısa çalışma ödemesi ise 4. 380 TL olacak. Maaş tutarna göre KÇÖ miktarı için tıklayın

ÇALIŞANLAR 3 AY GEÇ EMEKLİ OLABİLİR!

Kısa çalışma ödemesine başvuru yapan işyerlerinde çalışan SSK’lılar için geç emekli olmak söz konusu olduğu ifade edildi. Akşam Gazetesi yazarı Okan Güray Bülbül’ün bu konuda yaptığı açıklamaya göre İşyerlerinde çalışan SSK’lılar kısa çalışma maaşı aldıklarında SSK kesilir. Dolayısıyla Bağkur devreye girecektir. Çalışanın 3 ay KÇÖ maaşı aldığı var sayıldığında SSK’dan emekli olması da 3 ay sekteye uğrayacaktır.

EN ÇOK BAŞVURU KÜÇÜK İŞLETMELERDEN;

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı daha önce açıkladığı sayılara göre iş yerlerinin faaliyetlerini durduran ve KÇÖ’ye başvuru yapan firmalardan ağırlıklı olarak küçük işletmeler yer alıyor. Büyük çoğunluk ise İş yerinde 1 ile 5 kişi arasında çalışanı mevcut. Emeklilik hayallerinde sürpriz yaşanmak istemeyenlerin mutlaka kısa çalışma ödemesi boyunca zorunlu olarak Bağkurlu olacaklarını unutmamaları ve emeklilik için gerekli olan prim ödemelerinde bunu dikkate almaları konusunda Yazar Güray Bülbül bazı uyarılarda bulunuyor.