Kısa Çalışma Ödemesi Başvuru Sonuçları! Emekli Olacaklar Tarih Uzayabilir!

Kısa çalışma ödeneği ödemesi bugün başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı İŞKUR’a yapılan kısa çalışma ödeneği başvuru sonuçları açıklandı.

İşveren tarafından yapılan başvurular sonucunda pek çok farklı sektördeki işletmelerin yaptığı başvurular için ilk maaşlar 5 Mayıs 2020 tarihinde ödenmeye başladı. Başvuruda belirtilen hesap  ıban numaralarına ödemeler yapıldı. Kısa çalışma sonuç sorgulama e-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/issizlik-odenegi-odemesi ekranından yapılabilecek. Nakit destek ödemesi ise 8 Mayıs cuma günü yapılacak.

KISA ÇALIŞMA ÖDEME TUTARI;

Sigortalı çalışanın aldığı maaş dikkate alınarak aylık brüt tutarın yüzde 60’ı ödeniyor. Brüt asgari ücretin yüzde 60’ını geçemiyor. Buna göre 4857 sayılı Kanunun 24 üncü maddesini göre yapılacak ödemeler 3 ay süre ile devam edecek. Her  ayın 5ine kadar maaş hesaplara yatırılacak.

ASGARİ ÜCRET ALAN ÇALIŞAN NE KADAR KISA ÇALIŞMA ALACAK;

En Düşük Ödeme Tutarı; Asgari ücret alan bir çalışan brüt tutarının 2.622 TL’nin yüzde 60’ı 1.573 TL bir kısa çalışma ödenecek.

En yüksek kısa çalışma ödemesi; ödemesi en fazla olan 7.375 TL nin üzerinden çalışan için aylık olarak 4,380 Tl kısa çalışma maaşı ödenecek.

Kısa çalışmadan yararlanamayanlar için ödenecek olan ücretsiz izin ödemesi 8 Mayıs Cuma günü hesaplara yatırılacak. Günlük 39,42 TL ‘den aylık 1177 Tl bir ödeme yapılacak. Damga vergisi düşürüldüğünde 1168 TLl lik bir maaş ödenecek. 17 Nisan tarihini kapsayacak ve 14 günlük ödemede 545 TL bir hesaplama yapılacak.

MAAŞA GÖRE KISA ÇALIŞMA ÖDEME TUTARI;

Editör: TE Bilisim