İzmir ekmek fiyatlarına % 20 zam geldi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından yapılan açıklamaya göre Ticaret Odasının talebi doğrultusunda ekmek fiyatı zam talebinin üzerine toplanan komisyondan fiyat artışı kararı çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinde Pazartesi günü tarihinden itibaren 200 gram ekmek 1,5  TL'den satılacak. 240 gram ekmek fiyatı 1.80 kuruş olacak. İzmir'in de daha önce 200 gram ekmek fiyatı 1.25 TL'den satılmakta idi.

ANKARA VE İSTANBULDA EKMEK ZAMMI OLACAK MI?

Ocak ayında Ankara ilinde ekmek fiyatlarına zam yapılması yönündeki talep vardı. Ankara valiliği zam kararını onaylamadı. İstanbul ilinde fırıncılar odası ile ticaret odasına bağlı olduğu fırıncılar arasında ekmek fiyatlarında farklı gösteriyor 1.25 de bir 50 TL arasında fiyat değişkenliği bulunuyor.

ARALIK AYINA KADAR ZAM YOK DEMİŞTİ.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı geçtiğimiz günlerde Kocaeli ilinde yaptığı açıklamalarda ekmek %40 zammı açıklamaların doğruyu yansıtmadığını ifade etmişti ve açıklamasında fiyatlarının yıl sonuna kadar aynı şekilde devam edeceğini vurgulamış %40 zam o ciddiyetten uzak bir talep olduğunu ifade ederek un fiyatlarında bir iki aydır fiyat artışları olduğunu ifade etmişti. Un fiyat artışının yüzde 10 ile yüzde 15 arasında olduğunu ifade etmişti. 8 aydır devam eden fiyatların 2020 Aralık ayına kadar aynı şekilde kalması hedeflendiği ifade edildi. Fakat İzmir ilinden gelen fırıncıların yaptığı zam sonrasında gözler Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun yapacağı açıklamalar çevrildi.