İŞKUR Ücretsiz İzin Maaşı Destek Ödemesine Nasıl Başvuru Yapılır?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Pandemi sosyal destek ödemelerinden bir tanesi de 15 Mart 2020 tarihinden itibaren ücretsiz izine çıkarılan çalışanlara yönelik olacak. Ücretsiz izin maaşı başvuruları işverenler tarafından yapılacak. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ücretsiz izine ayrılanların maaş başvurusunu nasıl yapacaklarını ayrıntılı olarak aktardı. Buna göre COvıd-19 virüs nedeniyle faaliyetlerine ara veren işletmelerde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açılan ekranlar üzerinden başvurular tamamlanacak.
https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi adresinden Ücretsiz izin modülüne yeni bir modül daha eklenerek Kovıd-19 ücretsiz izin modülü açıldı. İşverenler bu ekrana giriş yapmaları ve başvuru bilgilerinde çalışanların sosyal güvence bilgilerini girmeleri ve başvurularını tamamlamaları yeterli olacak.

İlgili haber: Adım Adım Ücretsiz izin desteği ödemesi başvurusu nasıl yapılır?

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞI NE KADAR ÖDENECEK?

Çalışanlara günlük olarak 39,40 TL üzerinden bir ödeme yapılacak. Aylık olarak 1170 TL çalışan hesaplarına ödenecek. Bu ödemeler 3 ay süre ile gerçekleştirilecek. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanmamış olmaları ve işsizlik ödeneği almıyor olmaları gereli olacak.

1170 ÜCRETSİZ İZİN MAAŞI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Aylık olarak çalışanların hesaplarına ödenecek olan nakdi destek ödemeleri her ayın 8’inden sonra ödenmeye devam edecek. 3 Temmuz 2020 tarhinden sonra 3 ay daha uzaması Cumhurbaşkanlığı kararı ile olabilecek.