Tüm dünyada son birkaç yıldır kripto para birimleri ciddi anlamda değer kazanmışken en çok değer kazanan coin bitcoin olarak bilinmektedir. Buna göre geçtiğimiz sene 100 bin TL civarına çıkan BTC bu sene rekor zarar vererek 60 bin TL'ye kadar inmişti fakat özellikle son iki haftalık pazarda Paypal'ında Bitcoin alım satım işlemine girdikten sonra BTC yeniden rekor tazeledi. Peki canlı olarak 1 BTC kaç TL oldu? 1 BTC almak için vatandaşların ne kadar ödeme yapması gerekiyor?

1 BTC Kaç TL Oldu?

Satış: 114.890 TL (Yüz on dört bin sekiz yüz doksan)
Alış: 114.780 TL (Yüz on dört bin yedi yüz seksen)

Son iki haftalık sürede bitcoin yaklaşık olarak 20 bin TL ile 25 bin TL arasında yükseldi. Bilindiği üzere bitcoin global bir para birimi olduğundan dolayı sadece Türkiye'de fiyatlar artmamakta tüm dünyada aynı oranda değer kazanmaktadır. Önümüzdeki haftalarda bitcoinin nasıl bir ivme kazanacağı bilinmiyor ancak şu anda bitcoin güne yine yükseliş ile başladı ve son birkaç haftadır ivmelenerek artmaya devam etmektedir. Bitcoin ile beraber diğer alt coinlerde değer kazanmaktadır.

NOT: Yukarıda Bitcoin değerlendirmesi yapılmamış olup sadece bitcoinin kaç TL olduğu belirtilmiştir. Yatırım tavsiyesi değildir.