Ülkemizde bilindiği üzere her sene 2 milyon civarı kişi üniversitelere girebilmek için Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'ye girmekte olup bu sene de YKS sınavlarına katılım sağlayacaktır. Corona virüsü olmasının sebebi ile YKS ile oturumlarının ertelenmesi bekleniyordu ve resmi açıklama geldi. YKS ile oturumları TYT, AYT ve YDT'nin ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi. Peki hangi tarihe ertelendi?

YÖK BAŞKANI DUYURDU

YÖK Başkanı Yekta Saraç tarafından yapılan açıklama da  "YKS'yi ise sorulacak sorular ile ilgili, MEB ile uyum içinde şekillenecektir. Sınava girecek öğrencilerimiz rahat olsunlar. Daha önce gerçekleştirdiğimiz sınavlar gibi olacak ve YKS 25-26 Temmuz'da yapılacak." ifadeleri kullanıldı.

TÜM OTURUMLAR İPTAL EDİLDİ

YÖK Başkanı Yekta Saraç tarafından yapılan duyuruda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'nin tüm oturumları olan Temel Yeteterlilik Sınavı (TYT), Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) sınavlarının ertelendiği belirtildi. TYT'nin 25 Temmuz sabah yapılması, AYT'nin 26 Temmuz sabah yapılması ve YDT'nin ise 26 Temmuz öğlen oturumu ile yapılması bekleniyor. Sonuçların ise Ağustos sonu ya da Eylül ayının ilk haftası açıklanması ve açıklandığı gibi üniversite tercihlerinin de başlaması beklenmektedir.