Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YKS’ye adım adım yaklaşılırken merak edilen konularda biri de sınav yeri sonuçlarının ne zaman açıklanacağı oldu. Özellikle korona virüs salgını sebebi ile farklı önlemler ile sınava girecek olan milyonlarca öğrenci için YKS sınavına 17 Mayıs 2020 itibari ile 41 gün kalmış bulunuyor. Sınava adım adım yaklaşırken ise sınav yeri sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hem ailelerin hem de öğrencilerin en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte gündemde yer alan bilgiler.

Sınav Yerleri Ne Zaman Açıklanır?

ÖSYM tarafından geçtiğimiz aylarda güncellenen güncel sınav takvimine göre 2020 yılında yapılacak olan YKS sınavı iki gün şeklinde 27 ve 28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacak olup YKS'nin birinci oturumu olan TYT sınavı 27 Haziran Cumartesi günü saat 10.15'te olacak. YKS ikinci oturum olan AYT sınavı ise ertesi gün, 28 Haziran Pazar günü saat 10.15'te gerçekleştirecek.YKS’nin son oturumunda ise YDT, AYT ile aynı gün yani 28 Haziran 2020, pazar günü saat 15.45’te yapılacak. İlgili tarihler dikkate alındığında sınav yerlerinin sınava yakın 7 ile 10 gün öncesinde açıklanması bekleniyor.

Alınan Önlemler Neler?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Habertürk’eyaptığı açıklamada alınan önlemlere ilişkin şu açıklamalarda bulundu.

"Sınav süresinde takılıp takılmayacağı ve diğer adımlar için Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun karar ve tavsiyelerini dikkate almak zorundayız. Her koşulda adaylara görevlilerimiz tarafından maske ve dezenfektan dağıtılacaktır.

İsteyen adaylar kendi maskeleriyle de sınava girebilecekler. Sınavda takmaları gerekirse kendilerini daha rahat hissettikleri maskeleri kullanabilirler. Dezenfektanını yanlarında getirebilecekler. Salonlar ise sınav süresince havalandırılacaktır. Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için, adaylar ve sınav görevlileri dışında kimse okul bahçelerine alınmayacaktır.