Bilindiği gibi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi bu sene aldığı karar ile 2017 yılı sınavları dahil olmak üzere bundan sonra ki sınavlarda adayların salonda 15 dakika öncesinde bulunması gerektiği ve 15. dakikadan sonra hiçbir adayın sınava alınmayacağını belirtti.

09.45 kuralından dolayı Yükseköğretime Geçiş Sınavına yurt genelinde yüzlerce aday giremedi ve pek çok okulda öğrenciler okul bahçesinde göz yaşlarına hakim olamayarak diğer öğrencilerin velileri tarafından sakinleştirilmeye çalışılmıştı. Şimdi de bir öğrencinin intihara kalkıştığı öğrenildi.

İNTİHAR EDECEKTİ

Edindiğimiz bilgiye göre Yükskeöğretime Geçiş Sınavına girecek olan 21 yaşında ki B.Ç. Muğla ilinin Bodrum ilçesinde YGS'ye girecek iken sınava 09.48'de girmeye çalıştı. Ancak salon görevlileri saatin 09.45'i geçtiği için kendilerini sınava almayacaklarını belirtti.

Bu olayın ardından B.Ç'nin psikolojik sorunlar yaşadığı öğrenildi ve YGS'ye giremediği için bileklerini keserek intihara kalkıştığı belirtildi

BİR ÖĞRENCİ HAYATINI KAYBETTİ

Bu yaşanan olay Türkiye'de ilk olay değildir. Bundan önce de Çanakkale'nin Biga ilçesine yaşayan 18 yaşında ki Büşranur Kalaycı YGS'ye 09.46'da girmeye çalıştı ve görevliler 1 dakika geçtiğinden dolayı öğrenciyi sınav salonuna almadı. Bu sebepten ötürü Büşranur Kalaycı intihar ederek hayatını kaybetti.