Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17 Kasım tarihinde verdiği talimat doğrultusunda Türkiye'de 20 Kasım 2020 tarihinden itibaren yeniden yasaklar ve kısıtlamalar başlıyor. Kısıtlamalardan ilk etkilenen kurumlar arasında yine eğitim kurumları yer almaktadır. Peki 20 Kasım itibari ile kreşler ve özel rehabilitasyon merkezleri de kapatılacak mı, eğitimler uzaktan mı verilecek? Milli Eğitim Bakanlığından kreşler kapanacak mı, özel rehabilitasyon merkezleri kapanacak mı sorusuna nasıl yanıt geldi?

Kreşler ve Rehabilitasyon Merkezleri Ne Olacak?

Türkiye geneli kreşler Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet vermekte olup MEB özel, örgün, resmi ve yaygın tüm kurumlarda eğitimlerin uzaktan olacağını duyurdu. Yani 20 Kasım tarihi itbari ile kreşlerinde kapatılması beklenmektedir. Kreşe giden çocukların yaşları ufak olduğu için uzaktan da eğitimin olanaksız olduğu bu sebepten dolayı çocukların kreş eğitimi alamayacağı görülmektedir. Peki rehabilitasyon merkezlerinde durum nedir?

Rehabilitasyon merkezlerinde 20 Kasım 2020 tarihinden sonra da eğitimler ve faaliyetler yüz yüze devam edilecektir. Şu an için rehabilitasyon merkezleri için her hangi bir kısıtlama görülmemekte olup önümüzdeki birkaç hafta sonrasında nasıl bir yol izlenecek ve salgın durumuna göre ne karar verilecek bilinmemektedir.