2 milyondan fazla adayın giriş yapacağı Üniversiteye geçiş sistemi'nin (ÜGS) ayrıntıları belli oldu. işte yeni üniversiteye giriş sistemi ile ilgili detaylı bilgiler. İşte yeni sistem hakkında bilinmeyenler

YÖK başkanı Profesör Doktor Yekta Saraç, uzun zamandır merakla beklenen üniversiteye Geçiş Sistemi'nin ayrıntılarını açıkladı.

YÖK Başkanı Profesör Doktor Yekta Saraç, yeni sistemin bana hatlarının nasıl olacağı hakkında bilgiler verdi. 

Öğrencilerin ve  ailelerin uzun zamandır merakla beklediği sorulara YÖK başkanı Profesör Doktor Yekta Saraç cevap verdi. Profesör Doktor Yekta Saraç, sınavlar iki günde yapılacak ve YGS benzeri şeklinde oturumlar olurken, sınav soruları ise ortak lise müfredatından seçileceğini belirtti. 

Yeni sistemde sınav soruları artık lise müfredatında gelirken, sınavın gerçekleştirileceği 2. gününde ise alan testlerinin yer aldı oturumlar yapılacak. bu yapılan testleri ise sınava giriş yapan adaylar Ayrıca okumak istedikleri bölümlere göre de yanıtla ya bilecekler. Sınava giriş yapan adayları sorulan bu testlerin hepsinin yanıtlama zorunluluğu bulunmayacak.

LYS de olduğu gibi sınavlarda başarı sırası da öğrencilerin Barajı sürecek. Mimarlık, Mühendislik, hukuk, öğretmenlik ve Tıp programlarına getirilen barajlar yeni çıkan sınav sisteminde de ayrıca uygulanacak.