Ülkemizde milyonlarca öğrenci corona virüsü sebebi ile eğitim gördükleri şehirlerden ayrılmak zorunda kaldı ve memleketlerine dönüş yaptı. Buna göre internet alt yapısı kaldıran üniversitelerde dersler canlı olarak yapılırken altyapı yetersizliği olan bölgelerde dersler PDF olarak internet ortamına yüklenmektedir. Uzun süredir öğrenciler vize ile final sisteminin nasıl yapılacağını büyük bir merak ile bekliyordu ve sonunda ilgili konu hakkında resmi bir açıklama yapıdı.

SINAVLAR YÜZ YÜZE OLMAYACAK

2020 yılı bahar dönemi vize ve final sınavı ile bu sene yapılması beklenen üniversitedeki diğer sınavların yüz yüze olmayacağı söylendi. Resmi açıklama da Yükseköğretim Kurulu YÖ tarafından "Üniversitelerde dönem sonu sınavları ile bu eğitim ve öğretim yılına ait diğer sınavlar, yüz yüze gerçekleştirilmeyecek.Üniversitelerde sınavlar, dijital imkanlar veya ödev, proje gibi alternatif yöntemler uygulanarak yapılacak." denildi. Buna göre öğrencilerin vize ile final sınavlarına interaktif ortam aracılığı ile gireceği öğrenilmiş oldu.

ÖDEV VERİLİYOR

Üniversite öğrencilerinden gelen mesajlara bakıldığında genel olarak sınavların ödev usulü ile yapıldığı görüldü. Tabi bazı akademisyenlerin canlı olarak öğrencileri sınava tabii tuttuğu belirtilen 60 dakika ya da 90 dakika gibi bir sürede öğrencilerin soruları temiz bir kağıda yazdıktan sonra çözümlemesi ardından bu süre sonuna kadar internet ortamına yüklemesi de talep edilmekte olup ilgili durumu akademisyen belirlemektedir.