2020 YKS sonuçları bugün itibari ile açıklandı. Milyonlarca öğrencinin ve ailelerinin meraklı bekleyişleri sona ererken adaylar bir sonraki adımda ise tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Açıklanan puan ve başarı sırasında göre hayallerindeki üniversitelere girmek için tercih işlemlerini gerçekleştirmek için adaylar üniversitelerin taban puanları ve kontenjan sayılarını dikkate alarak tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Konuya ilişkin açıklamalar ve diğer detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

2020 Üniversite Taban Puanları

Bu yıl itibari ile üniversiteye girmek için adaylar tercih yapacakları bölümün taban puanı ve başarı sırasını dikkate alarak bu işlemlerini gerçekleştirecek. Bu ağustos ayı içerisinde tercihlerini gerçekleştirecek olan adaylar geçtiğimiz yılın taban puanlarına göre tercihlerini yapacak olup işte üniversitelerin en çok talep gören bölümlerine ilişkin taban puanlar.

Hukuk Fakülteleri en çok tercih edilen bölümler arasında yer alırken en yüksek 526 puan ve 89 başarısı sırası ile Galatasaray üniversitesi alım yaparken en düşük ise 185 bin 095 başarı sırası ve 314 puan ile İstanbul Kültür Üniversitesi alım yapmıştır. Bir diğer bölüm olan Tıp fakültesi için ise en yüksek 96 başarı sırası ve 547 puan ile İstanbul Medipol Üniversitesi alım yaparken e düşük 49744 başarı sırası ve 420 puan ile Girne Üniversitesi alım yapmıştır. PDR için ise en yüksek puan 11 bin 125 başarı sırası ve 423 puan ile Boğaziçi Üniversitesi, en düşük olarak ise 300 bin başarı sırası ve 285 puan ile MEF Üniversite alım gerçekleştirmiştir.

Geçtiğimiz yılın lisan taban puanları için tıklayınız.

Ön lisans puanları için tıklayınız.

2020 KontenjanlarıArttıldı

YÖK tarafından yapılan açıklama ile bazı bölümlere ilişkin kontenjanlarda artış meydana geldi. Bu noktada mühendislik dışı tarım ve doğa bilimleri bölümlerinden kontenjan 6 bin 467 olurken, mühendislik bölümlerinin kontenjanı ise 71 bin 244, mimarlık bölümlerinin kontenjanları 7 bin 985, temel bilimlerin kontenjanları ise 10 bin 622, İslami ilimlerin kontenjanları ise 19 bin 353 olarak açıklanmıştır. Yapılan açıklamaya ilişkin detayları sitemizden bulabilirsiniz.